Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szoboszlairól áradoztak, hatalmas balesetekkel indult a Magyar Nagydíj hétvégéje

Football: Friendly - Karslruhe v Liverpool fbl Horizontal
Karlsruhe’s Marvin Wanitzek and Liverpool's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (L) vie for the ball during the pre-season friendly football match between Karlsruhe SC and Liverpool FC in Karlsruhe, western Germany, on July 19, 2023. (Photo by Daniel ROLAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A pénteki nap sem telt érdekességek nélkül a hazai és a nemzetközi sportvilágban, így egy helyen összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, ha esetleg lemaradt volna róluk.

Szoboszlai Dominik a héten mutatkozott be felkészülési mérkőzésen a Liverpool csapatában, a német Karlsruhe ellen nyújtott teljesítményét az angol sajtó sem hagyta szó nélkül. Többk között a Daily Mail a magyar válogatott csapatkapitányának határtalan állóképességét dicsérte, mellyel Jürgen Klopp elismerését is kivívta magának. Szoboszlai a meccs után meglehetősen optimista volt, úgy fogalmazott, hogy az új csapattársaival bármit elérhetnek a következő szezonban.

Az izraeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hapoel Petah Tikva csapata szerződtette a Ferencváros nigériai támadóját, Fortune Bassey-t.

Borzalmas élményben volt része a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának olasz kapusának, Gianluigi Donnarummának és barátnőjének, akiket saját otthonukban támadtak meg fegyveresek. Az Európa-bajnok futballistát meztelenre vetkőzve alázták meg majd kirabolták.

Sergio Pérez alig két perc után összetörte az autóját a Magyar Nagydíj első szabadedzésén Forrás: AFP/Ferenc Isza

A Magyar Nagydíj nyitónapján megrendezett Forma–3-as szabadedzés Rafael Villagómez óriási balesetével zárult. A folytatásban sem maradt el a káosz, ugyanis a Forma–1 első szabadedzésén Sergio Pérez alig két perc után csapta falhoz a Red Bullt, míg Carlos Sainz a hajrában törte össze autóját. A mexikói pilóta a balesetével még egy kisfiút is megsiratott a lelátón, ám a Red Bullnak nem sokkal később sikerült mosolyt csalnia a fiatal szurkoló arcára. A második pénteki gyakorlás nagy meglepetésekkel zárult, ugyanis az első szabadedzést megnyerő George Russell és Oscar Piastri is az utolsó két helyen végzett, de a Red Bullok is csak a mezőny második felében zártak a Hungaroringen.

Mindent egy helyen az Eb-ről