Vágólapra másolva!
Fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt testépítő sportolókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona, A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű esélyegyenlőségi sportnapján szeptember 21-én Keszthelyen. A rendezvényen mutatkozott be a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programja és jótékony márkanagykövetei.

A vállalat aktuális kampányában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti egy közösen kidolgozott, országos aktivitássorozat keretében. Ennek során arra hívják fel a figyelmet, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek és idősek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. Az együttműködés első állomását jelentő sportnapot a táplálékkiegészítőket gyártó és forgalmazó cég 5 millió forinttal, valamint termékekkel és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program keretében és támogatásával valósult meg.

250 fiatal versenyzett együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű esélyegyenlőségi sportnapján szeptember 21-én, Keszthelyen. A fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok testépítő sportolókkal és Keszthely környéki diákokkal sportoltak együtt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő emberek elfogadására. A résztvevőket Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere, Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Kathi Béla testépítő-erőemelő, a Team Scitec oszlopos tagja köszöntötte.

Az eseményen a Scitec Nutrition jótékony márkanagykövetei is részt vettek a vállalat Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programja égisze alatt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen kidolgozott, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozat keretében Bohos Kornél, Kathi Béla, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László a sport erejével hívják fel a figyelmet arra, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek és idősek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. A vállalat hagyományos nyári – a magyar testépítés és erősport egyedülálló – rendezvénye, a Scitec Muscle Beach helyszíni termékértékesítéséből befolyt teljes összeget kiegészítve ajánlotta fel, így az együttműködés első állomását jelentő sportnapot összesen 5 millió forinttal, egyedi kulacsokkal és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta.