Hosszú Katinka után újabb nagy visszatérő magyar sztársportoló célozza meg a párizsi olimpiát

Pars Krisztián, kalapácsvetés
Hungary's Krisztian Pars competes in the Men's Hammer Throw Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető 17. műtéte után a visszatérésen dolgozik és abban az esetben, ha januárban jól reagál a lába a terhelésre, a jövő évi párizsi olimpiát is megcélozza.

Műtétek sorozatán van túl Pars Krisztián

"Friss helyreállító műtéten estem át négy hete.

A 2022 októberében elvégzett lábműtét nem sikerült, és ezt újra kellett műteni.

Ha egy kicsit előbb kapunk észhez, vagy ha előbb mondanak valamit arról, hogy ez nem sikerült jól, akkor újra megműttettem volna és akkor talán a világbajnokságon is részt tudtam volna venni" - mondta a Kossuth Rádiónak a 2012-es londoni olimpia bajnoka, majd hozzátette, nagyon megviselte, hogy nem tudott hazai pályán dobókörbe állni a vb-n.

Pars Krisztián ott lenne Párizsban Forrás: AFP/Adrian Dennis

Pars Krisztián megcélozza a párizsi olimpiát

A 41 éves atlétát talpsérülése már régóta hátráltatja, és korábban két orvostól is olyan visszajelzést kapott, hogy lába már nem lesz a régi és ezzel a fájdalommal együtt kell élnie. Új orvosa szerint egy csontkinövés okozta a problémát, amit műtéti úton el is távolított, így Pars úgy döntött, hogy ha sikeresen zárul a rehabilitáció, akkor

szeretne felkészülni a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra.

Egyrészt azért, mert nem szeretném így abbahagyni, másrészt tavaly rossz lábbal is 72 méter körül voltam februárban, de sajnos olyan rossz volt a lábam, hogy nem tudtam felfejlődni a helyzethez" - hangsúlyozta.

A kétszeres Európa-bajnok azt is megemlítette, hogy jelenleg nincs klubja és olyan edzőt vagy segítőt keres, aki kizárólag vele foglalkozik, mivel akkor képes lehet újra 75-76 méter körül teljesíteni.