Kiderült, mikor térhet vissza súlyos sérülése után Vas Kata Blanka

776000865 Horizontal
Under 23 winner, Hungary's Kata Blanka Vas celebrates with her gold medal after the women's Elite Road Race during the UCI Cycling World Championships in Glasgow, Scotland on August 13, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton visszatér kulcscsonttörése után Vas Kata Blanka olimpiai negyedik kerékpározó.

A Vast foglalkoztató SD Worx csapat pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy a 22 éves versenyző a kortrijki X2O Trophy CX elnevezésű cyclocross-viadalon (terepkerékpár) ül majd ismét nyeregbe.

Vas Kata Blanka a vártnál hamarabb visszatér a bukása után Forrás: AFP/Adrian Dennis

A rehabilitáció alatt sok izmot felszedett a felsőtestére, hogy a teste jobban bírja az egyenetlen terep okozta rázkódásokat" - árulta el Lars Boom, az SD Worx sportigazgatója.

A sportvezető hozzátette, Vas továbbra is rendkívül magas szintet képvisel, de kiesett a versenyek ritmusából, így a szombati viadalon az elsődleges cél az lesz, hogy ismét kerékpáron legyen és szokja a légkört.

Vas október 18-án edzés közben bukott, és már másnap megműtötték. A rehabilitációt Hollandiában végezte a hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes kerekes.