"Nem hátrálunk ki mögüle" - megszólalt a klubelnök, így áll az olimpiai bajnok Milák Kristóf ügye

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Milák Kristóf, arany, aranyérem, olimpiai bajnok, úszás, 2021.07.28.
Gold medallist Hungary's Kristof Milak poses on the podium after the final of the men's 200m butterfly swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa-bajnok Milák Kristóf még mindig nem kezdte meg a kemény munkát a 2024-es párizsi olimpiára, ennek ellenére ő is, klubelnöke is optimista. Milák Kristóf úgy látja, még mindig nincs későn.

Komoly uszodai tréningjei nincsenek Milák Kristófnak

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója a nyárra pihenőt kért és kapott, mondván, szeptemberben majd újult erővel vág neki az olimpiai felkészülésnek. Ám azóta sem kezdte meg a kemény munkát. Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke a minap beszélt a világklasszis úszóval - erről faggatta őt a Sportál.

Milák Kristóf továbbra sem kezdte el a komoly úszóedzéseket Forrás: AFP/Odd Andersen

az erőnléti edzőjével, Zala Gyurival. Gyógytornára is jár, meg rehabilitációs gyakorlatokra, szóval amit a „szárazföldön" meg kell tennie, azt megteszi" - mondta Gergely István a lapnak, aki hozzátette,

Milák Kristóf úgy látja, még mindig nincs késő, megfelelő formába kerülhet a párizsi versenyekre.

És mivel bízik benne, ő is így látja.

Teljes a bizalom Milák Kristóf felé

"Egy biztos, egyelőre teljes a bizalmunk, nem hátrálunk ki mögüle.

Egyrészt Kristóf nem tűnt el, tudjuk hol van, mit csinál, tehát a klub ilyen szempontból nincs bizonytalanságban tartva. Másfelől tisztázzuk, hogy egy sportolói szerződés nem olyan, mint mondjuk egy hivatalnok munkaszerződése, sokkal több minden „belefér".

Gergely István (jobbra) továbbra is bízik Milák Kristófban Forrás: facebook.com/honvedkajakkenu

Azt meg, hogy megdolgozik-e a fizetéséért, nem mások hivatottak eldönteni!

Azt meg ne felejtse el senki: mégis csak egy olimpiai, világ és Európa-bajnok, világcsúcstartó sportemberről beszélünk! Bízom abban, hogy fel akar, és fel tud készülni az olimpiára, úgy, hogy ott a hírnevéhez méltóan szerepeljen" - zárta a szavait Gergely István.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva érhető el.