A mentőhelikopter szállította el a horrorbukás után a világ egyik legjobb síelőjét - videó

lesiklás, alpesi sí, Stelvio, Bormio, Marco Schwarz
Austria’s Marco Schwarz competes in the Men's Downhill race at the FIS Alpine Skiing World Cup event in Bormio, Italy, on December 28, 2023. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A alpesi sí világkupa-sorozat keretein belül rendezett bormiói lesiklás során súlyos sérülést szenvedett az összetettgyőzelem egyik legnagyobb esélyesének számító Marco Schwarz.

A minden szakágban kiválóan teljesítő osztrák síelő karácsonyhoz érkezve

vezette az összetett-világkupát, ám az ünnepeket követő első versenye szörnyen sikerült.

Az olaszországi Bormióban található Stelvión rendezett lesiklóversenyen a 17.-ként induló Schwarz egy kanyarnál elvesztette az egyensúlyát, és magatehetetlenül, nagy sebességgel csapódott bele a védőhálóba.

Mentőhelikopterre is szükség volt

Az eset után a pályamunkások nehezen tudták kisegíteni Schwarzot a hálóból, majd miután a fájdalmakkal küzdő osztrák sportoló nem tudott lábra állni, mentőhelikopternek kellett elszállítania a kórházba. Az első vizsgálatok szerint súlyos térdsérülése lett, ezért Schwarzot még csütörtök délután Innsbruckba viszik, ahol térdspecialisták kezelik.

El is dőlt az összetett?

A világbajnok és olimpiai ezüstérmes Schwarz az idei szezonban reálisan az egyetlen kihívója lehetne Marco Odermattnak az összetett-vk-ban. Így (noha a szezon nagy része még hátravan) az osztrák súlyosnak tűnő sérülésével

szinte biztossá vált, hogy amennyiben a svájci rivális egészséges marad, úgy címet véd.

Odermatt egyébként a csütörtöki, bormiói versenyen másodikként zárt az élete első lesiklósikerét szerző, francia Cyprien Sarrazin mögött, így át is vette a vezetést Schwarztól az összetett élén.