A budapesti atlétikai-vb legszebb jelenete kapta az idei Fair Play-díjat

TOPSHOTS Horizontal ATHLETICS WORLD CHAMPIONSHIP 10000 METERS JOY EMBRACE
Ethiopia's Letesenbet Gidey embraces Netherlands' Sifan Hassan after the latter fell in the women's 10,000m final during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 19, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) Fair play-díját vehette át az augusztusi budapesti világbajnokságon tanúsított cselekedetéért az etióp Letesenbet Gidey, a női 10 ezer méter ezüstérmese.

Gidey honfitársa, Gudaf Tsegay mögött végzett másodikként a magyar fővárosban rendezett vb-n, de amint célba ért, visszament megvigasztalni a hollandok kétszeres olimpiai bajnokát, Sifan Hassant, aki közvetlenül a célvonal előtt, vezető helyről bukott, miközben maga is az aranyéremért harcolt.

- mondta Gidey.

Az elismerés odaítéléséről a szurkolók, a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) és a WA zsűrije szavazott több jelölésből.

Kamuti Jenő, a CIFP elnöke kiemelte, hogy szerinte minden jelölt érdemes lenne arra, hogy megkapja a díjat, mert mindegyikük esetében a sportszerűség élvez elsőbbséget, nem pedig a győzelem, de most csak egy nyertes lehetett.

"Az idei különleges fair play megnyilvánulásáért szeretnék Letesenbet Gideynek gratulálni" - tette hozzá.