Vágólapra másolva!
Nincs B terv a jövő évi párizsi olimpia belvárosi megnyitójára - jelentette ki a francia sportminiszter azután, hogy szombaton a Szajna-parton, az Eiffel-torony közelében egy férfi megtámadott három embert, közülük egyet megölt.

"Nincs B tervünk, egy koncepciónk van, amely több altervet is tartalmaz a változó körülményeknek megfelelően" - mondta Amelie Oudea-Castera a francia rádióban, majd hozzátette, "megfelelő biztonsági kapacitásunk van a rendezvény biztosítására."

Jean-Francois Ricard terrorizmus elleni ügyész vasárnap azt nyilatkozta, hogy a szombati merénylet után letartóztattak egy 26 éves francia férfit, aki a támadás előtt videóban hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

A késelés a francia fővárosban történt, éppen azon a területen, ahol a jövő évi ötkarikás játékok megnyitóját is tervezik.

A párizsi olimpia nyitóünnepsége is veszélybe kerülhet Forrás: Shutterstock/Couanon Julien

Az európai biztonsági tisztvégviselők arra figyelmeztetnek, hogy nő az iszlám fegyveresek általi támadások kockázata az izraeli-palesztin konfliktus kirobbanása óta, ezért Franciaországban kiemelt készültség van az ilyen jellegű támadásokat illetően.

A július 26-i megnyitóünnepségen nagyjából hat és fél kilométeres szakaszon, megközelítőleg 160 hajón fognak mintegy tízezer sportolót szállítani a Szajnán,

és a kalkulációk szerint a parton hatszázezer ember lesz majd jelen.