Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a két egyaránt magyar színekben olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóval forgatott kisfilmet a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU), ahol arról is beszéltek mihez kezdenének, ha nem a jégen lenne éppen dolguk.

Az ISU hivatalos oldalán megjelent videóhoz csatolt kísérő szöveg emlékeztet rá, hogy a kínai apától és magyar anyától született fiúk tagjai voltak annak a váltónak, amelyik Phjongcsanghban megszerezte a magyar spor első téli olimpiai aranyérmét, illetve az ifjabbik Liu testvér, Shaoang az első magyar egyéni téli olimpiai aranyérmes, miután Pekingben megnyerte az 500 méteres távot. Emellett azt is írják, hogy a két fiú a szakág két legnyitottabb és legszórakoztatóbb személyisége.

A beszélgetés egyik érdekes része az a kérdés, hogy mihez kezdenének a fiúk, ha nem korcsolyáznának. Míg Shaoang azt mondja, hogy biztos valami sporthoz kapcsolódó dolgot csinálnak, Shaolin meglepő választ ad: ő minden bizonnyal modellkedne.

Liu Shaolin Sándor otthonosan mozog a divat világában Forrás: TV2/sajtoszoba.tv

Megkerülhetetlen Shaolin versenyek előtti szemöldöksimogatása: mint mondja ő a "Szerencse szemöldök" megnevezést szereti jobban, és a rituálé a magyar válogatott korábbi, a kínai csapat jelenlegi edzőjétől, Linától származik, aki egyszer megjegyezte Shaolinnak, hogy nagyon vicces a szemöldöke, és talán szerencsét hozhat, ha végigsimítja egy-egy futam előtt. Először csak egy döntőre szólt a rituálé, majd végül minden futam előtt láthattuk már.