Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok sznúkerlegenda, Ray Reardon minden idők egyik, ha nem a legidősebb játékosává vált, aki százas bréket lökött. Reardon alig akarta elhinni, amit elért.

1970, 1973, 1974, 1975, 1976 és 1978 világbajnoka, Ray Reardon a sznúkertörténelem első világranglista-vezetője volt, akit a hetvenes évek legnagyobb alakjának és a sportág egyik úttörőjének tartanak. Reardonnál a modern érában csak két játékos (Stephen Hendry és Ronnie O'Sullivan) nyert több vb-címet. A walesi sportoló 1991-ben vonult vissza a profi sporttól, de azóta is rendszeresen játszik, egy közelmúltbeli eredmény pedig azt is bizonyítja, hogy nem is akármilyen szinten.

Ray Reardon 91 évesen is százas brékre képes Forrás: Twitter (X)

Ray Reardon 91 évesen lökött százas bréket

„Mindig is a korosztályom legjobbja akartam lenni, és a hetvenes éveimig ez nagyjából sikerült is. A közelmúltban aztán ismét megleptem magamat, méghozzá egy százas brékkel.

Sajnos az egykori riválisaim közül már senki nem lök aktívan, úgyhogy ők nem tettek hasonlót" – vette észre a korábban a foga és a frizurája miatt Drakulának becézett Reardon Torbay Todaynek adott nyilatkozatát a Dailystar.

A 91 éves Ray Reardon az utóbbi évtizedekben a golfpálya körül is gyakran megfordul, hiszen 2001 óta ő a brixhami Churston golfklub elnöke.