Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar úszó, Verrasztó Dávid drámai hétvégén van túl. A 35 éves sportoló életveszélybe kerülhetett volna, ha beszáll abba az autóba, amelyben az előző tulajdonos halálos balesetet szenvedett.

Szörnyű tragédiát élt át Verrasztó Dávid

A párizsi olimpiára készülő úszó a hétvégén a Mitsubishi gépkocsiját elcserélte egy dombóvári férfi autójával, és egy barátjával együtt elutazott a helyszínre, hogy megejtsék a cserét. Miután ez megtörtént, a korábbi tulajdonos egy búcsúkört akart tenni a kocsijával, amit a magyar úszónak is felajánlott, ám Verrasztó - mint utólag kiderült, hatalmas szerencséjére - úgy döntött, nem él a lehetőséggel. Helyette a barátja szállt be az autóba, majd

szörnyű tragédia történt, ugyanis a dombóvári férfi a kocsival egy fának ütközve meghalt, a háromszoros Európa-bajnok sportoló barátját pedig kórházba kellett vinni.

Verrasztó Dávidnak szörnyű élményben volt része Forrás: MTI/Kovács Tamás

Verrasztó Dávidot megrendítette a sokkoló haláleset

A metropol.hu megírta, hogy Verrasztó Dávid vasárnap felhívta az édesapját, Verrasztó Zoltánt, aki szerint a fia azóta is a szörnyű esemény hatása alatt áll.

"Elmesélte, az illető őt kérdezte, vele menne-e erre a búcsúkörre. Dávid nemet mondott, helyette az őt elkísérő barátja ült az autóba, mely megcsúszott, és fának rohant. A sofőr nem volt bekötve, ezért elhunyt. Dávid barátja lábsérüléssel kórházba került, azóta is ott kezelik.

- mondta az egykori olimpiai ezüstérmes Verrasztó Zoltán.