Vágólapra másolva!
Munka közben összeesett és meghalt a Daily Mail megbecsült sportriportere, Mike Dickson, aki éppen az Australian Openről tudósított Melbourne-ből.

A neves író és újságíró 38 éve dolgozott a szakmában. 1990-ben csatlakozott a Daily Mail csapatához, előbb krikett, majd tenisztudósító lett. Mike Dickson január 27-én töltötte volna be 60. életévét.

Mike Dickson közkedvelt újságíró volt a teniszversenyeken Forrás: ATP Tour/Twitter

„Megrendülten tudatjuk, hogy

- állt az üzenet Dickson Twitteren-oldalán, melyet a családja posztolt.

Az Australian Open szervezői is részvétnyilvánító üzenetet tettek közzé a Twitter-oldalán, amelyben azt írták, hogy a személyzet "megdöbbenéssel és szomorúsággal" értesült Dickson haláláról.

Az angliai Wirralból származó Dickson Wimbledonban élt a családjával, évtizedek óta rendszeres látogatója volt a tenisz, a krikett, a lóverseny és a golfversenyek legrangosabb tornáinak.

Dickson számos könyvben is közreműködött, köztük a Sunday Times bestsellerében, a "Bob Willis: A Cricketer and a Gentleman" címűben.

A híres sportújságíró lelkesen tudósított a héten a melbourne-i tenisztornáról, kedden még Emma Raducanu "remek visszatéréséről" írt, miután a brit versenyző 6-3, 6-2-re legyőzte az amerikai Shelby Rogerst.

Dicko nagyszerű tenisz tudósító volt, de emellett minden sportágban, különösen a krikettben, a golfban és a labdarúgásban is megfordult, és mindig nagylelkűen támogatta a kollégákat csapatunk minden kihívásában. Egyszerűen zseniális fickó volt, egy klasszis. Megtiszteltetés volt mellette dolgozni és ismerni őt" – írta Mike Dickson halála után Lee Clayton, a Daily Mail anyavállalatának sportért felelős globális kiadója.