Vágólapra másolva!
Csütörtökön, a Sportrádió Sportreggel című műsorában Gergely István, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke beszélt az olimpiai bajnok Milák Kristófról is.

Milák Kristóf tavaly kihagyta a fukuokai vizes-világbajnokságot, majd a 23 éves úszó a hírek szerint teljesen abbahagyta az edzéseket is, és sokáig eltűnt a nyilvánosság elől. A közösségi médiában szilveszter estéjén felbukkant, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral és Kovács Katalin egykori olimpiai bajnok kajakossal együtt pózolt egy fényképen. A Sportrádióban a klubja ügyvezető elnöke, a korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István osztotta meg a legfrissebb híreket Milákról.

Milák Kristófot vízben egyelőre még nem, de szárazföldön már elkezdte az edzéseket Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gergely István: Milák szárazföldön már edz

„Annyit tudok mondani, hogy ő már edz.

Az, hogy ott lesz-e az olimpián és ott hogy szerepel, csak rajta múlik. Az biztos, hogy

– mondta Gergely István, aki biztosított mindenkit arról, hogy a Budapest Honvéd végig támogatja az olimpiai bajnok úszót.

Az ügyvezető elnök hozzátette, a kihagyással Milák riválisai a pillangószámokban minden bizonnyal felbátorodnak és nagyobb önbizalommal állnak majd rajtkőre vele szemben, de a magyar úszó szerinte ezen – ha akar – felül tud emelkedni.

Milák Kristóf döntésével nem tud azonosulni Gergely István Forrás: MTI/Derencsényi István

Gergely nem érti Milákot

„Mostanság is szoktunk beszélni. Őszintén szólva

Sokan szenvednek-küzdenek azért, hogy legalább egy kvótát megszerezzenek az olimpiára, de neki más a sikernek az íze, talán nem annyira fogta meg őt, mint engem vagy más olimpiai bajnokokat – nyilatkozta Gergely István. – Ugyanakkor ezért nem hibáztathatjuk, mert ez az ő élete. Mindennek van valami következménye, hogy ebből siker vagy kudarc lesz, azt neki kell viselnie és nem másnak."

Milák Kristófot nem közpénzből tartja el a Honvéd

Gergely István hozzátette, ügyvezető elnökként és barátként is érez felelősséget Milák Kristóffal kapcsolatban, majd kiemelte, nem összehasonlítható az élsportolók élete a hétköznapi miunkavállalókéval.

„Lehet hasonlítgatni a különböző munkaszerződéseket, de egy sportolónak teljesen más a munkaszerződése és a feltételei, mint egy olyan embernek, aki reggel nyolctól délután négyig, vagy akármilyen konkrét műszakban dolgozik.

– mondta Gergely István, majd arra a kérdésre, hogy mi a véleménye azokról a kritikákról, hogy a Honvéd nem a saját, hanem az adófizetők pénzét költi Milákra, így felelt: – De ezt honnan tudják?!

Van közpénz is persze, amiből gazdálkodunk, és ezekkel rendre el is számolunk. Eddig egyetlen olyan hibát nem talált senki, hogy ne számoltunk volna el annak rendje és módja szerint. Tehát én nem tartok attól, hogy a Milák Kristófnak kifizetett pénzekkel bármi probléma lenne."