Vágólapra másolva!
Mindössze 18 éves korában meghalt Juan Pujalte spanyol országúti kerékpáros, miután edzés közben balesetet szenvedett.

A hírt a Spanyol Kerékpáros Szövetség közölte a közösségi oldalán, egyben részvétét fejezte ki a fiatal sportoló családja és csapata felé.

Óriási fájdalommal a szívünkben kell bejelentenünk Juan Pujalte Martínez, a murciai kerékpáros csapat egyik tagjának véletlenszerű halálát. Örökké hiányozni fog a kerékpáros családunknak"

 - írta a szövetség.

A Marca információi szerint a tragédia a spanyolországi Murcia tartományban található Escombrerasban történt. A fiatal kerékpárosnak a baleset következtében - amelynek okait még vizsgálják – súlyosan károsodott a veséje és a lépe, valamint olyan súlyos fejsérülést és belső vérzést szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A tragikus edzésbaleset megrázta a kerékpársportot, mivel Pujalte fiatal kora ellenére már a profivá válás küszöbén állt.

A spanyol kerékpáros 2005. április 22-én született San Pedro del Pinatar városában, tehetségére pedig már egészen korán felfigyeltek. Tavaly év végén szerződött a Valverde Team csapatához, ami óriási előre lépés volt a karrierjében.