Vágólapra másolva!
A férfiaknál újra jelölték a tavaly győztes argentin világbajnok labdarúgót, Lionel Messit a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

A 36 éves klasszis mellett a férfiak listáján található még 

a háromszoros Forma-1-es világbajnok holland Max Verstappen, a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb teniszező Novak Djokovic, a norvég futballcsatár Erling Haaland, a rúdugró világcsúcstartó svéd Armand Duplantis és a tavaly Budapesten háromszoros világbajnok futó, az amerikai Noah Lyles.

Inter Miami, Lionel Messi
Lionel Messi a Laures-díj nagy esélyese 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A legjobb női versenyzők között három atléta is helyet kapott: a tavalyi Laureust átvevő jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, a Budapesten két aranyat nyerő amerikai Sha'Carri Richardson és a kétszeres olimpiai bajnok kenyai Faith Kipyegon. 

Rajtuk kívül a listán található még Mikaela Shiffrin amerikai sífenomén, Iga Swiatek négyszeres Grand Slam-győztes teniszező és a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatottból Aitana Bonmati.

Az év áttörése kategóriában díjazott lehet többek között a teniszező Coco Gauff és a futballista Jude Bellingham, míg az év csapata versenyben ott van az F1-es Red Bull, a Ryder Kupa-győztes európai golfcsapat, a világbajnok német férfi kosárlabda-válogatott, a szintén vb-aranyat nyerő dél-afrikai rögbisek és spanyol női labdarúgók, továbbá a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City.

Az idei Laureus-jelöltlistán magyar sportoló is szerepel: a tavalyi para-atlétikai világbajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szerző, 200 és 400 méteres síkfutásban világcsúcsot döntő Ekler Luca a fogyatékkal élő sportolók között érhet a csúcsra.

A hat kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt. A díjátadó ünnepségre április 22-én kerül sor Madridban.