Vágólapra másolva!
Újpestre igazolt a 18 éves Márton Luana, aki tavaly a bakui tekvandó-világbajnokságon aranyérmes lett a nők 57 kilogrammos kategóriájában. A Spanyolországban élő fiatal sportoló idén az ötkarikás kvótáért küzdhet Szófiában, de az az álma, hogy magyar színekben nyerjen olimpiát.

A Spanyolországban született, Madridban élő, de válogatottként a kezdetektől magyar nemzeti színekben versenyző Márton Luana tavaly májusban a bakui vb-n az olimpiai műsoron levő 57 kilogrammban hat győzelmet aratva állhatott fel dobogó legmagasabb fokára – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Márton Luana
A világbajnoki aranyérmes Márton Luana magyar színekben nyerne olimpiát
Fotó: Belga via AFP

Márton júniusban a krakkói Európa Játékokon ezüstérmet nyert, miután a döntőben kikapott a nálánál tizenhárom évvel idősebb, kétszeres olimpiai bajnok Jade Jonestól.

"Úgy éreztem, hogy az ellenfelem kicsit erősebb nálam, de én még sokat fogok erősödni, és a következő meccsünket már én nyerem meg. Köszönöm, hogy Magyarországon sokan szurkoltak nekem. Kilencéves korom óta az olimpiáról álmodok, a legközelebbi jövő nyáron Párizsban lesz, már ott szeretnék nyerni. Tudom, és csak szólok, hogy Magyarország híres sportolójaként olimpiai bajnok leszek!” - nyilatkozta a döntő után az m4 Sportnak Márton Luana.

Óriási tehetségek érkeztek Újpestre

Az olimpiai számban tavaly felnőtt világbajnoki címet szerző Márton Luánát és ikertestvérét, Márton Viviánát jelenleg a föld legtehetségesebb teakwondo versenyzőiként tartják számon. Eddig csak külföldi klubjuk volt, a hónap elején viszont mindketten az UTE-hoz igazoltak.

Ugyan továbbra is Madridban készülnek, de immár gyakrabban jönnek Magyarországra az edzőikkel, a spanyol Jesús Ramallal és a finn Suvi Mikkonennel, akik edzéseket is tartanak majd. Bár a spanyolok is győzködték a két kiválóságot, az UTE sajtótájékoztatóján elmondták, hogy Magyarországnak szeretnének olimpiai aranyérmet szerezni. Erre pedig akár már idén sor kerülhet.