Vágólapra másolva!
Molnár Attila ötödik helyen zárt férfi 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján. A szabadtéren kétszeres világbajnok Femke Bol 49,17 másodperces világcsúccsal nyerte a női 400 métert.

Molnár Attila világbajnoki ötödik

A 22 éves magyar versenyző péntek délelőtt 46.52 mp-cel mutatkozott be Skóciában, így futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe, amelyben 46,08 mp-re faragta korábbi (46,22) országos rekordját és harmadik helyen kvalifikálta magát a szombati döntőbe. A Ferencváros sprintere jól rajtolt és próbálta tartani a lépést a mezőnnyel, de 100 méter után beragadt, négyen bevágtak elé az egyes pályára, ezzel pedig elveszítette kezdeti lendületét és végül 46,11 mp-cel az ötödik helyen ért célba. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár Attila 

az első magyar férfi 400 méteren, aki eljutott a fedett pályás világbajnokság döntőjéig. 

A versenyszámot a belga Alexander Doom nyerte 45,25 mp-ces idővel.

MOLNÁR Attila
Molnár Attila világbajnoki 5. helyezett
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Femke Bol világcsúccsal nyerte a 400 métert

A 24 éves holland futó saját, tavaly február 19-én elért 49,26 mp-es rekordját adta át a múltnak szombat este az Emirates Arénában, ahol kettős holland siker született, mivel mögötte honfitársa, Lieke Klaver ért be másodikként. A dobogó legalsó fokára pedig az amerikai Alexis Holmes állhatott fel. Bolnak jól sikerült a rajtja és már 100 méter után az élre állt, győzelmét pedig senki sem veszélyeztette a célvonalig.

Kapcsolódó cikkek