Vágólapra másolva!
Az orosz Andrej Rubljov annyira elvesztette a fejét a dubaji, 2,94 millió dollár (1,06 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán az Alekszandr Bublik elleni elődöntőben, hogy végül le kellett őt léptetni.

A világranglistán 5. helyén álló játékos a 18 hellyel mögötte álló kazahsztáni Alekszandr Bublikkal csapott össze pénteken a döntőbe jutásért és remekül kezdett, az első szettet megnyerte. Rubljov aztán a döntő játszmában elvesztette a hidegvérét, mivel a labdamenet előtt úgy vélte, ellenfele szervája hibás volt. Dühében üvöltözni kezdett a vonalbíróval, a másik vonalbíró pedig bepanaszolta a második kiemelt játékost, mert állítása szerint oroszul káromkodott, és ő pedig értette, hogy mit mondott. 

Rubljov állítólag azt kiabálta a vonalbíró arcába, hogy "te kib*szott bolond”. 

Mindez súlyosbította a helyzetet, ugyanis így ahelyett, hogy csak figyelmeztették volna a sportszerűtlen magatartás miatt, azonnal leléptették.

A szurkolók már unják az orosz teniszező botrányait

Rubljov tagadta, hogy sértő megjegyzéseket mondott volna, azonban a teniszrajongók egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy a versenybíró végső döntése helyes volt. Az elmúlt évek során gyakran előfordult már, hogy az orosz sztárteniszezőnek indulatkezelési problémái adódtak és olyan magatartást tanúsított, ami nem éppen a pályára való.

Andrej Rubljov
Dühkitörése után leléptették az orosz sztárteniszezőt
Fotó: AFP

A közösségi médiában több rajongó is a reményét fejezte ki, hogy Rubljov tanulni fog az esetből.

"Nézd, mindegy, hogy káromkodtál vagy sem, nem üvöltözhetsz a vonalbíró arcába, pláne nem úszhatod meg csak úgy minden egyes alkalommal. Itt az ideje, hogy Rubljov megtanulja kezelni az indulatait" - írta egy rajongó.

"Nem lehet így bántalmazni a tisztviselőket. Nem érdekel, hogy káromkodott-e vagy sem. Már az kizárást von maga után, hogy a vonalbíró arcába mászva próbál félelmet kelteni” – írta egy másik kommentelő az X-en.