Vágólapra másolva!
Nagyjából egyévnyi kihagyás után újra versenyezni fog az olimpiai bajnok Milák Kristóf, aki a hírek szerint az országos bajnokságon fog indulni.

Edzésbe állt, és jöhet az első verseny is

Pénteken fejeződött be a magyar úszóválogatottak háromhetes melegégövi edzőtábora, Spanyolországban, pontosabban Tenerifén pedig ott volt a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, Milák Kristóf is. A tenerifei edzőtábor zárónapjának estéjén derítette ki az SzPress Hírszolgálat, hogy régen várt visszatérőként Milák Kristóf is rajthoz áll az április 9-én kezdődő budapesti országos bajnokságon. 

Rengetegen várják Milák Kristóf visszatérését
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A BHSE 24 esztendős sportolója tavaly áprilisban, a Kaposváron megrendezett ob-n versenyzett utoljára, akkor a 200 pillangót ígéretes 1:52:88 perces idővel nyerte meg.

A további programja egyelőre nem ismert

Azt egyelőre nem tudni, hogy az országos bajnokságon milyen számban vagy számokban indul Virth Balázs versenyzője, de ez jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy milyen számokban szeretne indulni az olimpián. Egyelőre azt sem tudni, hogy az ob után indul-e az Európa-bajokságon vagy csak az olimpiára koncentrál.

Tenerifén Virth Balázs versenyzői közül Telegdy-Kapás Boglárka, Márton Richárd, Telegdy Ádám és Zombori Gábor keményen végig dolgozta a három hetet, Verrasztó Dávid viszont csak másfél hetet töltött a spanyolországi sportközpontban.