Vágólapra másolva!
Anthony Joshua a korábbi UFC-világbajnok Francis Ngannou elleni kiütéses győzelemmel szeretné bizonyítani pénteken, hogy újra készen áll ringbe lépni a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címért.

A 34 éves brit öklöző 2016 áprilisától - egy féléves megszakítással - 2021 szeptemberéig mondhatta magát világbajnoknak, három és fél éve azonban Olekszandr Uszikkal szemben elveszítette mind a négy vb-övét, majd 2022 augusztusában újra kikapott ukrán riválisától, így távol került a nehézsúly vb-címeitől. 

776090741, Francis Ngannou, Anthony Joshua
Nagyot csatázhat egymással Anthony Joshua és Francis Ngannou 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Azóta három mérkőzésen lépett ringbe, és mindhármat megnyerte, Rijádban pedig a ketrecharcban korábban szinte verhetetlen Ngannou ellen aratná sorozatban negyedik sikerét.

"Ki tudom ütni. Szeretném kiütni, és azzal üzenni mindenkinek" - jelentette ki hétfőn Joshua, a londoni olimpia bajnoka. "Fizikailag erős vagyok, elég erős ahhoz, hogy elvégezzem a dolgomat. Mentálisan pedig készen állok a háborúra."

A 37 éves Ngannou csupán a második profi bokszmeccse előtt áll. A kameruni sportolónak ugyanakkor tavaly októberi debütálásán sikerült letennie a névjegyét: a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka, Tyson Fury csak megosztott pontozással tudta legyőzni őt, ráadásul utána nem tudta vállalni a decemberre tervezett címegyesítő mérkőzését Uszik ellen.