Vágólapra másolva!
A sztárbokszoló, Dillian Whyte tisztázta magát a doppingvádak alól. A brit bunyós végig ártatlannak vallotta magát, és most gyakorlatilag neki adtak igazat, mivel a vizsgálatok szerint egy táplálékkiegészítőből származó szennyeződés kavart be a mintáiba.

Whyte kártérítési pert fontolgat a táplálékkiegészítőt gyártó cég ellen

Tavaly augusztusban kapott volna visszavágási lehetőséget egyik korábbi legyőzőjétől, Anthony Joshuától a korábbi ideiglenes WBC nehézsúlyú világbajnok Dillian Whyte, azonban alig egy héttel a találkozó előtt Whyte fennakadt az Önkéntes Doppingellenes Szövetség (VADA) egyik tesztjén (a hivatalos álláspont szerint kedvezőtlen analitikai eredményt produkált), így törölni kellett az összecsapást - írja a Profiboksz.

775799641, Dillian Whyte, Tyson Fury
Dillian Whyte (balra) tisztázta magát a vádak alól 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

„Nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, mert tudtam, hogy ártatlan vagyok, de közben nem beszélhetsz az ügyről, nem mondhatsz a témáról semmit"

 - nyilatkozott az érzéseiről Whyte, aki kártérítési pert fontolgat a táplálékkiegészítőt gyártó cég ellen.

"Profi módon kell viselkedned, bíznod kell az eljárásban, az ügyvédekben és a körülötted lévő emberekben. Kemény volt, de a kemény idők kemény embereket teremtenek. Elsősorban megkönnyebbültem, de 

természetesen dühös is vagyok, mert ez nagyon sokba került nekem. A legfontosabb dolog, hogy az esélyembe került, hogy legyőzzem AJ-t. Minden más ezután másodlagos"

 - tette hozzá a bokszoló.

Whyte: Dühös vagyok és csalódott is

"Dühös vagyok és csalódott is, mert ebben a játékban az emberek nem adnak esélyt a bizonyításra. Mindenki gyorsan pálcát tör feletted, ahelyett, hogy esélyt adnának arra, hogy megvédd magad. Nem fogok hazudni, lehangoló volt, és összetört a szívem. Amikor tudod, hogy ártatlan vagy, az nem egy vidám történet. Amikor végigmész egy csomó mindenen, rengeteg pénzt és időt költesz, nem tudsz aludni, és állandóan ezen jár az eszed" - árulta el Whyte, aki elárulta, próbált mindent összerakni, próbált mindent lebontani, és újra és újra végig gondolni az egész történetet.

"Mit ettem, ami nem volt normális? Mit ittam? Hol ettem? Egyszerűen lehangoló volt. Olyan volt az egész, mint az Idétlen időkig című film, minden nap újra és újra megismétlődött. 

Próbáltam összerakni a dolgokat, de csak nagy ürességet találtam.”