Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb sprintere, a szlovák Peter Sagan is rajthoz áll a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, jelentették be a szenzációs hírt a magyar kerékpáros körverseny szervezői.

A 34 esztendős szlovák sprinter országúton háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben világbajnok volt, hétszer érdemelte ki a Tour de France-on a sprinterek pontversenyének győztesét megillető zöld trikót, nyert többek között a flandriai körversenyen és a Párizs-Roubaix egynapos klasszikusokon. A francia körversenyen pályafutása során 12 szakaszon lett első, diadalmaskodott két Giro d'Italia-etapon, valamint négy Vuelta a Espana-szakaszon.

Sagan tavaly már év elején bejelentette, hogy visszavonul a profi országúti versenyzéstől, és október 1-jén egy, a Tour de Vendée-n elért 9. hellyel búcsúzott a Team TotalEnergies színeiben. A visszavonult sztár idén egy szlovák csapat, a Pierre Baguette Cycling színeiben mégis folytatja a versenyzést. Mint azt bejelentették, legalább két több napos versenyen elindul, hogy minél jobban fel tudjon készülni a párizsi olimpiára, ahol mountainbike-ban fog rajthoz állni.

A 45. magyar körversenyt május 8. és 12. között rendezik, az útvonalbemutatóra ma (kedden) 17 órától kerül sor. Az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.