Vágólapra másolva!
Egészen abszurd jelenet zajlott le a Moto3-as Amerikai Nagydíjon, amikor egy ütközés után Ivan Ortola az ellenfele motorjára akart visszaülni.

A spanyol pilóta rögtön az első körben összeütközött Stefano Nepával a 15-ös kanyarban, ami után mindketten kisodródtak. Nepa motorja anélkül ütközött a falnak, hogy az olasz versenyző rajta lett volna. A 19 éves motoros aztán úgy megzavarodott, hogy a sajátja helyett ellenfele motorjához rohant azzal a céllal, hogy visszaüljön rá. Nepa kicsit később tápászkodott fel a földről, majd amint észrevette, hogy riválisa a saját motorjával próbál elhajtani, odarohant és kiabálva elzavarta onnan. A két motoros az előző idényben csapattársak voltak az MTA Racing Team csapatánál, így vélhetően ez is hozzájárult ahhoz, hogy Ortola hirtelen rossz motorra igyekezett felszállni.

Ortola végül kénytelen volt feladni a versenyt, de Nepa célba ért a 18. helyen. A versenyt óriási fölénnyel David Alonso nyerte meg, így két pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban listavezető Daniel Holgadóval szemben.