Vágólapra másolva!
33 éves korában meghalt María Victoria De La Mota Claverie, az argentin profi golfozó, Emilio Domínguez felesége.

A PGA Tour Americas információi szerint María Victoria De La Mota Claverie, Emilio Domínguez argentin golfozó felesége dengue-lázban halt meg, amelynek vírusát szúnyogok terjesztik. A beszámolók szerint a 38 éves sportoló épp a guadalajarai Totalplay bajnokságon szerepelt, amikor értesült arról, hogy felesége rosszul van. 

Flor De Cana Open - Final Round
Óriási tragédia érte Emilio Domínguezt
Fotó: Getty Images via AFP

A Puma becenevű golfozó azonnal útnak indult, és több mint 7 ezer kilométert tett meg a mexikói San Luisig, ám feleségének egészségi állapota olyan gyorsan romlott, hogy meghalt, mire a férj hazaért.

Sokkos állapotban vagyunk. Ez hatalmas tragédia

 – mondta Domínguez csapattársa és barátja, Rafael Echenique a PGA Tour Américasnak.

Domínguez és felesége 2016 decemberében házasodtak össze, két gyermekük született, a 4 éves Constantino és az 1 éves Hipólito.

Tombol a dengue-láz-járvány

A Marca információi szerint a dengue-láz a trópusi és szubtrópusi országokban a malária után a szúnyog által terjesztett második leggyakoribb fertőzésnek számít. Argentínában eddig 129 halálos áldozata volt a csípéseknek és közel 200 ezer esetet regisztráltak. Tavaly rekordot döntött a dengue-láz okozta megbetegedések száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, miután több mint ötmillió esetet regisztráltak.

A dengue-láz tünetei között szerepel többek között a magas láz, végtagfájdalom, ízületi- és izomfájdalom, fejfájás, émelygés, fáradékonyság, hányinger és hányás, orr- és ínyvérzés, tenyerek, talpak viszketése és hámlása, valamint bőrkiütések a végtagokon.