Vágólapra másolva!
A 37 éves, 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Rafael Nadal két sima játszmában győzött a világranglista-62. Flavio Cobolli ellen a barcelonai tenisztornán.

Rafael Nadal a tavaly januári Australian Open óta sorozatos sérülések miatt mindössze három tétmérkőzést játszott, még az idei év legelején, Brisbane-ben. Kedden a 2022-es Roland Garros-győzelme, azaz 680 nap után ismét salakon, méghozzá az általa 12-szer megnyert Barcelona Openen lépett pályára, és az olasz Flavio Cobolli ellen 85 perc alatt, 6:2, 6:3-as sikerrel jutott tovább.

Rafael Nadal, tenisz
A visszatérés sikeres volt a spanyol tenisz szentélyébe – Rafael Nadal győzelemmel nyitott Barcelonában
Fotó: Pau Barrena / AFP

Rafael Nadal úgy készül, utoljára versenyez Barcelonában

„Ajándéknak tekintem, hogy itt lehetek Barcelonában. Úgy készülök, hogy ez az utolsó részvételem itt. Nem tudom, mit hoz a jövő, de a lehető legjobb esélyt akarom adni magamnak. A múlt heti edzések pozitívak voltak, abban a reményben lépek pályára, hogy a legjobbamat tudom nyújtani" – idézte a Magyar Nemzet Nadal meccs előtti szavait. A spanyol teniszezőt aztán óriási üdvrivalgás fogadta már a pályára lépésnél.

Nadal a következő fordulóban, a legjobb 32 között a negyedik kiemelt, ausztrál Alex De Minaur ellen találkozik. Ugyanebben a körben kapcsolódik be Marozsán Fábián is, akinek a francia Luca van Assche lesz az ellenfele.