Vágólapra másolva!
Borzalmas drágák a párizsi olimpiák belépői. Ez annyiban nem meglepő, hogy a nemzetközi sportesemények jegyei egyre drágábbak lesznek. Most azonban tényleg a csillagos égben vannak a belépők. Miért? És mi köze ennek a covidhoz? Elmondjuk a Szpíker Korner legújabb adásában.

Mégis, kinek az olimpiája - tettük fel a kérdést a mostani műsorban. Azt ma már mindenkinek tudomásul kell venni, hogy egy olimpiai belépőt nem fog tudni olcsón megvenni. Ám az a harácsolás, ami most Párizsban zajlik, tényleg túlmegy minden határon.

Bár a franciák mossák a kezüket és arra hivatkoznak, hogy a 2012-es londoni olimpia belépőjegyei sem voltak olcsóbbak annál, mint amit most a francia szervezők kínálnak.

Iszonyatos harácsolás zajlik Párizsban az olimpiai jegyekkel
Fotó: AFP

A probléma sokrétű. Nem szabad elfelejteni, hogy 2021-ben a tokiói olimpia a nézők kizárásával zajlott, azaz a jegyek eladásából nem volt bevétele sem a japánoknak, sem a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Nem jár messze az igazságtól az, aki szerint a koronavírus miatti kieső bevételeket a NOB most igyekszik pótolni. A másik, hogyha valaki jegyet vesz (vagy kap) az olimpiai játékok egy eseményére, szép dolog, de ezen felül szállás is kell fizessen, nem beszélve az utazási költségekről. 

Ezek szintén nem olcsóak és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk. 

Ugyanakkor az is igaz, hogy az őrülten magas jegyárak ellenére is alig lehet már belépőhöz jutni. Ráadásul a szervezők minden sportágban a legolcsóbb kategóriájú jegyeket felvásárolták és azokat kiosztják. Hogy kiknek, az eddig nem derült ki. Ezzel azonban azt érik el, hogy ezekhez a 24 eurós jegyekhez az egyszerű szurkolók egyáltalán nem tudnak hozzájutni.

Az igazi szurkolók (a magyarok is) tragédiának élik meg a 2024-es párizsi olimpia belépőinek árait. 

Mi szükség van arra, hogy a több százezer forintos belépőkre, miközben a kézilada-drukkerek még azt sem tudják, hány órakor játszanak a magyarok. A Szpíker Korner mostani adásában erről beszélgettünk. Az adásban elhangzik, hogy:

- mi köze van a koronavírus-járványnak a párizsi olimpia jegyáraihoz?
- ha minden jegy elfogy, mi a probléma?
- miért kell felemelni a metrójegyek árát?
- kik azok, akik biztosan nem tudnak eljutni az olimpiára?
- miért vásárolták fel a szervezők a legolcsóbb, 24 eurós jegyeket?