Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
36 éves korában meghalt Georgie Campbell, az elismert lóversenyző, aki a Global Quest nevű lovával horrorbalesetet szenvedett egy devoni versenyen.

A 36 éves Georgie Campbell vasárnap egy versenyen vett részt Devonban, amikor horrorbalesetet szenvedett Global Quest nevű lovával. A beszámolók szerint az elismert lovas a tereppályán ment, azonban az 5b kerítés átugratása közben megtörtént a tragédia, melynek következtében Georgie Campbell és a lova is a vízben landoltak. 

A The Sun azt írja, hogy az orvosok azonnal ellátták a versenyzőt, de sajnos a helyszínen meghalt mielőtt a légimentő megérkezett volna. Ezt követően a lovát, Global Quest is megvizsgálták a helyszíni állatorvosok, de nem szenvedett sérülést, így az eset után visszasétált az istállóba.

Mély sajnálattal jelentjük be, hogy Georgie Campbell vasárnap halálos balesetet szenvedett a Bicton International Horse Trials versenyen az angliai Devonban. Az 5b kerítésnél történt esését követően azonnal kiérkeztek az egészségügyi szakemberek, de sajnos nem tudták megmenteni.

 A család magánéletének tiszteletben tartása érdekében ebben a rendkívül nehéz és szomorú időben nem osztunk meg további részleteket” – olvasható a versenyző haláláról kiadott közleményben. 

Georgie Campbell azonnal meghalt a horrorbalesetben
Fotó: Nico Morgan

A 36 éves Georgie Campbell pályafutása során végig a 11 éves Global Quest névre hallgató lovával versenyzett. A ló 2022-ben négycsillagos szintre lépett, ráadásul ugyanebben az évben fontos versenyt nyertek a franciaországi Lignières-ben.

Georgie Campbell 2020 decemberében házasodott össze az új-zélandi lóversenyzővel, Jesse Campbell-lel, aki 2021-ben szerepelt a tokiói olimpián. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről