Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 méter vegyesen versenyzett a londoni nemzetközi úszóversenyen, de egyelőre ezen a távon is messze van a párizsi olimpiai szinttől.

A 35 éves Hosszú Katinka az AP Race London International 2024 elnevezésű viadalon a rövidebb vegyes számban a hivatalos eredményjelző szerint 2:14.37 perces idővel negyedik lett. Az áprilisi országos bajnokságon 2:15.50 perc alatt ért célba, tehát négy másodpercre van a párizsi ötkarikás játékoktól, mivel az olimpiai induláshoz 2:11.47-et kellene teljesítenie.

A kilencszeres nagymedencés világbajnok Hosszú Katinka vasárnap 400 vegyesen 4:43.66 percet úszott, ez az idő messze van a 4:38.53-as olimpiai szinttől.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka javuló formát mutat
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnoknak mondhatja magát, emellett ő volt az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m). 

A hatodik olimpiájára készülő úszónő a tavalyi évet teljes egészében kihagyta, hiszen várandós volt, életet adott első gyermekének, Layber-Gelencsér Kamíliának. A háromszoros olimpiai bajnok a 2022-es római Eb-n még versenyzett, majd hosszú kihagyás után áprilisban remek teljesítménnyel tért vissza a Duna Arénában rendezett országos bajnokságon.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről