Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Novak Djokovics címvédőként és világelsőként kezdi meg a vasárnap rajtoló francia nyílt teniszbajnokságot, mégsem tartja magát favoritnak.

A 24-szeres Grand Slam-győztes szerb sztár azután beszélt erről, hogy pénteken a genfi férfi torna elődöntőjében három játszmában kikapott a cseh Tomas Machactól - írja az MTI.

Novak Djokovics
Novak Djokovics aggódhat a Roland Garros előtt
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

"Természetesen aggódom. Egész évben nem megy jól a játék" - nyilatkozta a Roland Garrosszal kapcsolatban Djokovics, aki a genfi versenyt megelőzően a római torna harmadik fordulójában kapott ki nagyon simán, alig egy óra alatt a chilei Alejandro Tabilótól.

"Volt néhány jó meccsem itt is és más versenyeken is, de összességében nem jó a helyzet. El kell fogadnom a tényt. Nem tartom magam favoritnak Párizsban."

A 37 éves játékos - aki háromszor nyerte meg eddig a salakpályás Grand Slam-viadalt - a genfi elődöntőben ápolást is kért és később elmondta, hogy gyomorpanaszai vannak, de reméli, a párizsi rajtra teljesen egészséges lesz.

Djokovics a világ legsikeresebb teniszezője és a tenisz egyik legnagyobb legendája. Rekordot jelentő 24-szeres Grand Slam-bajnok, 40-szeres Masters-tornagyőztes és 7-szeres világbajnok.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről