Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
Az áprilisi országos bajnokság óta sokat javult ugyan a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka teljesítménye, de még nem érte el a párizsi induláshoz szükséges szintet.

Hosszú Katinka közelebb került az olimpiai szintidőhöz

A 35 éves Hosszú Katinka vasárnap az AP Race London International 2024 elnevezésű nemzetközi úszóversenyen 400 méter vegyesen volt érdekelt Jakabos Zsuzsannával együtt. 

A brit fővárosban zajló esemény hivatalos eredményközlője szerint Hosszú 4:43.66 perc alatt teljesítette a távot, amely jelentős előrelépés a Duna Arénában úszott 4:47.62-es eredményéhez képest,

ugyanakkor a megcélzott 4:38.53-as olimpiai szint egyelőre távolinak tűnik - írja az MTI. A kilencszeres nagymedencés világbajnok a második helyen zárta a futamot, míg Jakabos 4:46.83-mal harmadik lett.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka javuló formát mutatott Londonban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnoknak mondhatja magát, emellett ő volt az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m). 

A hatodik olimpiájára készülő úszónő a tavalyi évet teljes egészében kihagyta, hiszen várandós volt, életet adott első gyermekének, Layber-Gelencsér Kamíliának. A háromszoros olimpiai bajnok a 2022-es római Eb-n még versenyzett, majd hosszú kihagyás után áprilisban remek teljesítménnyel tért vissza a Duna Arénában rendezett országos bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről