Vágólapra másolva!
A Bajai Spartacus SC úszó szakosztálya kirúgta Pass Ferencet, Hosszú Katinka egykori edzőjét, amiért egy 15 éves kislánnyal váltott szöveges üzeneteket.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka nevelőedzője 33 éve dolgozott a Bajai Spartacusnál, ám a múlt hét végén menesztette őt a klubja. Mint kiderült, Pass Ferenccel egy 15 éves kislány – aki nem is volt a tanítványa – vette fel a kapcsolatot decemberben, hogy szeretne nála sportolni, de az edző átirányította őt máshoz. Ám a két fél később is találkozott még az uszodában, és néhány Messenger-üzenetet is váltottak egymással – Pass Ferenc szerint ez okozta a félreértést.

úszás, Hosszú Katinka
Hosszú Katinka Pass Ferenc irányítása alatt kezdett úszni
Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

„Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe. Tény, ha valaki akarja, félre értheti a Messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. 

Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. 

Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám. Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem. Rendre ez jár a fejemben, de nem igazán tudok gondolkodni. A családtagjaim mellettem vannak, próbálnak támogatni, de nekik sem egyszerű. 

Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el"

– mondta a Blikknek Pass Ferenc.

A Sportal megjegyezte, megkeresték a bajai egyesületet is az ügyben, de a cikkünk megjelenéséig nem reagált a klub.

Kapcsolódó cikkek