Vágólapra másolva!
Holló Balázs és Kapás Boglárka is bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen a dohai úszó-világbajnokságon, amelynek vasárnapi zárónapján az előfutamok után az is kiderült, hogy a 4x100 méteres magyar vegyesváltók egyike sem lesz ott a párizsi olimpián.

Holló Balázs fő célja az olimpia szint (4:12.50) lett volna, ettől azonban elmaradt, viszont 4:13.96-os idejével hatodikként bekerült a fináléba.

"Teljesen kiúsztam magam, de csalódott vagyok, mert amikor láttam, hogy Carson Fosterhez és Alberto Razzettihez is közel vagyok, azt hittem, ez egy sokkal jobb idő lesz" - nyilatkozta az MTI-nek Holló.

HOLLÓ Balázs
Holló Balázs a férfi 400 méteres vegyesúszás előfutamában a dohai vizes világbajnokságon
Fotó: Kovács Tamás / MTVA

Kapás Boglárka azt követően, hogy 200 méter pillangó öt századra volt az ötkarikás szinttől, 400 méter vegyesen már messze volt az olimpiai indulást érő időtől (4:38.53), 4:43.53-as teljesítményével viszont pályafutása során először ott lesz a döntőben ebben a számban.

A 30 éves olimpiai bronzérmes - aki hetedikként jutott tovább - a harmadik előfutamot már a vegyes zónában izgulta végig, ott az MTI-nek elmondta, hogy kicsit "elszámolta magát", és bőven hagyott még az úszásában.

TELEGDY-KAPÁS Boglárka
Kapás Boglárka bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen
Fotó: Kovács Tamás / MTVA

A 4x100 méteres vegyesváltók küzdelmeiben a férfiaknál a Jászó Ádám, Sós Dániel, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású négyes 3:36.86 perces idejével a 13. helyen zárt, míg a nőknél a Komoróczy Lora Fanni, Békési Eszter, Ugrai Panna, Senánszky Petra összetételű kvartett 4:05.25-tel ugyancsak 13. lett.

A párizsi olimpiára a Fukuokában tavaly rendezett vb első három helyezettje már kijutott, a maradék 13 helyet az ottani, illetve a dohai viadal összesített eredménye alapján osztották ki.