Vágólapra másolva!
A dohai vizes világbajnokságon Honda Tomoru nyerte a 200 méteres pillangóúszást, 1.53.88 perces eredménnyel, ami több mint három és fél másodperccel gyengébb Milák Kristóf világcsúcsánál. A magyar úszó akár közepes teljesítménnyel is nyerhetett volna, amennyiben elindul a versenyen.

Milák Kristóf újra világbajnok lehetett volna

A 200 méteres pillangóúszás nemrég még Milák Kristóf felségterületének számított, a 23 éves olimpiai bajnok sportoló öt éven át uralta ezt a számot, a 2022-es hazai rendezésű vb-n újabb világcsúccsal lett aranyérmes. Milák azonban 2023 tavaszán váratlanul leállt az edzésekkel, és továbbra sem tudni még, hogy ott lesz-e a párizsi olimpián. Mindenesetre az nem túl jó jel, hogy a tavalyi fukuokai vb-t kihagyta és idén Dohában sem indult el. 

A hírek szerint Milák már edzésbe állt és készül az ötkarikás játékokra, de úgy tűnik, hogy egy vb-aranyérmet ajándékozott el azzal, hogy nem vett részt a dohai vizes vb-n. A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a 200 méteres pillangóúszás fináléjában a japán Honda Tomoru 1.53.88 perccel nyert, 

amely több mint három és fél másodperccel gyengébb Milák világrekordjánál (1:50.34), tehát a magyar úszó akár közepes teljesítménnyel is nyerhetett volna.

Milák Kristóf
Milák Kristóf a dohai világbajnokságot is kihagyta
Fotó: AFP (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Ami a többi magyar úszót illeti, a Márton Richárd 1:55.76 perccel hatodik lett 200 pillangón, Rasovszky Kristóf pedig 800 gyorson országos csúccsal ötödik lett. 200 gyorson Pádár Nikolett a hatodik helyen zárt, 100 gyorson pedig Németh Nándor újabb remek úszással, a negyedik legjobb idővel jutott be a csütörtöki döntőbe. 

A nők között 200 pillangón Kapás Boglárka a negyedik, Sebestyén Dalma a hatodik idővel jutott döntőbe, 200 méter vegyesen pedig Holló Balázs 2:00.39 perccel a 14. időt úszta, így lemaradt a fináléról.