Újabb csapat esett ki a BLAST Premier World Final versenyéről, miközben a Vitality tovább szárnyal

Vágólapra másolva!
Elérkeztünk a 2021-es BLAST Premier World Final feléhez, ami többek között azt is jelenti, hogy lassan, de biztosan kevesebb főt számol majd a mezőny. Az első csapatnak már tegnapelőtt búcsúznia kellett, de a tegnapi mérkőzések után is eggyel csökkent a létszám.

A nap első meccse rögtön az alsó ágon kezdődött, a NiP és az Astralis csapott össze. A pályaválasztások után a NiP örülhetett, de igazság szerint lényegtelenek is a pályák, jelenlegi formát tekintve a NiP erősebb, még úgy is, hogy device helyett csak egy beugróval, phzy-vel játszanak.

Az eddigi meccseken ez kivételesen jól működött, nemhogy gyengébb lett volna a NiP, egyes pályákon úgy tűnt, hogy sokkal erősebbek phzy-vel, mint device-szal. A fiatal svéd játékoson most sem múlt semmi, szinte az egész csapatot a hátán cipelte a meccsen, ez még sem volt elég.
Infernón legalább egységesen voltak rosszak. Szinte megmagyarázhatatlan volt, hogy miként kaptak ki ennyire az egyik legjobb pályájukon. Olyan volt, mintha még aludt volna a NiP, különösen utólag visszanézve, a következő két pálya tükrében.

Nyolc kört nyert csak a NiP Infernón, Mirage-ra viszont tényleg felébredtek, bekapcsolták a monitorokat és végre elkezdtek úgy játszani, hogy az köröket is érjen. Hampus remekül irányított, jól olvasta az Astralis köreit, felkészülten vezette a csapatát, akik tették is a dolgukat.

Minden felkészülésük ellenére, nem volt egyszerű menet, az Astralis még mindig egy nagyon friss felállással játszik és koránt sem mutatták meg minden trükkjüket. Ennek ellenére a NiP ki tudott egyenlíteni a második pálya megnyerésével, sőt, a harmadikon is ott folytatták, ahol előtte abbahagyták.

Nuke-on nyolc körös előnnyel kezdtek, majd 14-8-ig is el tudtak húzni. Két kör kellett volna nekik, dán ellenfeleik azonban pontosan ilyenkor húzták elő azokat új köröket, új taktikákat, amiket még nem láttunk ettől az "új" Astralistól.

A NiP és az Astralis mérkőzésének (1:2) pontos eredményei:

  • Inferno 16:8 az Astralis javára
  • Mirage 16:14 a NiP javára
  • Nuke 19:16 az Astralis javára

Hat körös hátrányt dolgoztak le így, és habár csak hosszabbításban, de behúzták a meccsgyőzelmet jelentő utolsó pályát is. Phzy így is a szerver legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta, kár, hogy csapata, a NiP ezúttal nem volt tökéletes mögötte.

A NiP ezzel kiesett a versenyből, míg a Liquid és a G2 az alsó ágra estek, miután elvesztették tegnapi meccseiket a Gambit és a Vitality ellen.

A BLAST Premier World Final tegnapi eredményei:

  • NiP vs Astralis - 1:2
  • Gambit vs Liquid - 2:1
  • G2 vs Vitality - 1:2

A mai mérkőzések pedig különösen érdekes lesznek. Nem lesz csak kettő, az a kettő viszont mind az alsó ágon lesz majd, vagyis mindkettő vesztese búcsúzni kényszerül majd a versenytől.

A BLAST Premier World Final mai menetrendje:
16:30 - NaVi vs G2
19:30 - Astralis vs Liquid

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!