Elképesztő izgalmak után koronázták meg az EM 2023-as tavaszi bajnokát

A DenizBank Istanbul Wildcats nyerte az EMEA Masters döntőjét
Vágólapra másolva!
Fordított söprést, azaz "reverse sweepet" láthattak a nézők a mindent eldöntő Bo5-ös szériában.

A történelem során először jutott el az EMEA Masters döntőjébe a Unicorns of Love Sexy Edition és a DenizBank İstanbul Wildcats. A két együttes közül utóbbi sosem vett még részt ezen a nemzetközi tornán, ugyanis a Riot Games tavaly év végén jelentette be, hogy a török ligát kiveszik a nagyobb régiók közül, cserében becsatornázzák az ERL-be. Ez a döntés kifizetődőnek bizonyult, ugyanis az eurázsiai ország legjobbja szórakoztató, egyben kiélezett párharcokban múlta felül sorra az ellenfeleket. A tavasz utolsó párharcában bár az Unikornisok el tudtak lépni 2-0-ra, a Vadmacskák megrázták magukat, majd sorozatban három győzelemmel elcsaklizták a bajnoki címet a német liga legjobbja elől.

A DenizBank Istanbul Wildcats nyerte az EMEA Masters döntőjét Forrás: Origo

Hiába indította remekül a szériát az USE, sem Venour, sem Fun K3y nem tudta tartani a lépést az egyre nagyobb fokozatra kapcsoló Destroyjal és BAÓval. Az IW két koreai importja a legmélyebb szakadékban is képes volt a vállára venni a csapatot, bár nem szabad elfeledkezni arról a hatalmas támogatásról, amit a középső ösvényről kaptak Koftétől. A török carryk feljavulásának köszönhetően 30 perc alatt lerendezte az utolsó három mérkőzést az isztambuli együttes, így egy óriási fordítás után, de az ő kezükbe kerülhetett az ERL-régió legértékesebb trófeája.

Az egyetlen magyar játékos, Subicz "bluerzor" Dániel az elődöntőben búcsúzott a küzdelmektől, a Los Heretics 1-3-ra alulmaradt a Unicorns of Love SE-vel szemben. Mindezek ellenére hatalmas gratuláció jár a legmagasabban rangsorolt hazai League of Legends e-sportolónak, ugyanis szezonról szezonra képes szállítani a jobbnál jobb eredményeket.