Vágólapra másolva!
Negyedik alkalommal is megütközött Bo5-ös szériában idén a JD Gaming és a Bilibili Gaming.

Sem Fakerék, sem a koreai címvédő, sem a Nyugat óriásai nem tudták felvenni a versenyt a 2023-as Mid-Season Invitational tornáján a kínaiakkal. A JD Gaming és a Bilibili Gaming óriási menetelés után ismét összeakasztotta a bajuszt, ezúttal azonban már a nagydöntőben. Az LPL legerősebb együttesei végül négy mérkőzésen rendezték le egymás között a bajnoki cím sorsát, amely összességében a lehető legjobb helyre került.

A világ legnagyobb League of Legends ligájának címvédője úgy ülhetett fel a trónra, hogy egyetlen szériát sem veszített. A 369-Kanavi-knight-Ruler-MISSING ötös magabiztosan menetelt végig a felső ágon, hogy az idei évben negyedjére is átgázoljon három győzelemig tartó szériában a legnagyobb riválisán.

Tulajdonképpen egyetlen percig sem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri majd meg az MSI legfontosabb párharcát. A BLG egyetlen mérkőzésre tudta csak felvenni a kesztyűt, akkor azonban Jayce vezetésével megkaparintották a győzelmet. A maradék három felvonásban a JDG-hez került a piltoveri hős, amely alapjaiban meghatározta a kimenetelt. Knight megérdemelten kapta meg karrierje során először a OnePlus döntő MVP-címet, de nem csak a középső ösvényes írt történelmet.

A JD Gaming lövésze, Ruler az, aki immár páratlan eredménylistával büszkélkedhet. A veterán koreai megnyerte az LCK-t (dél-koreai topliga), az LPL-t (kínai első osztály), a világbajnokságot és az MSI-t is. Ezzel ő lett a második játékos Deft után, akinek sikerült ezt összehozni. A profi LoL mezőnye most néhány hétre elvonul a kamerák elől, legközelebb a június 17-én induló LEC 2023-as nyári szezonjával folytatódnak a regionális küzdelmek.