Vágólapra másolva!
Nem hittük volna, hogy valaha leírhatjuk ezt, de a világ utolsó CS:GO Major tornájának vagyunk éppen tanúi. Na nem azért, mert az e-sport vagy a CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) haldokolna, pusztán azért, mert a Valve (a játék fejlesztője és kiadója) úgy döntött, hogy új szintre emeli a CS:GO-t. Jön a Counter-Strike 2, ami leváltja majd a most ismert CS:GO-t úgy a hétköznapi játékosok, ahogy a profi e-sportolók életében is.

Az utolsó Globális Offenzíva végállomása Párizs – méghozzá a BLAST szervezésében. Idén is, mint az elmúlt három Major alkalmával, RMR-ek döntöttek a mezőnyről Európában, Amerikában és Ázsiában.

Azonban az összesen 56 nevező csapatból mostanra csak 24 maradt talpon – ők utazhattak a fények és a szerelem városába.

A játék utolsó Majorével egy korszak ér véget. A Counter-Strike 2 már a kanyarban van, tehát most kell bizonyítani! Ezt a súlyt pedig minden játékos érzi: azok különösképp, akiknek most a Major döntőjében kell bizonyítaniuk.

Óriási, történelmi horderejű a tét és csak reménykedni tudunk benne, hogy legendás teljesítményekkel nyugdíjba küldeni a CS:GO-t.

Kezdődik a BLAST.tv Paris Major döntője! Forrás: Origo

Rengeteg meglepetés volt az RMR-eken (a párizsi torna selejtezőin), a legnagyobbak kétségkívül a Cloud9, a Virtus.pro és a BIG lemaradása, illetve a rengeteg kiscsapat, akik helyettük jutottak be.

A 9INE, az Into the Breach és a Bad News Eagles is legendaként utazott Párizsba, a Monte és az Apeks pedig challengerként.

Megjósolhatatlan volt, hogy

végül mely két csapat bizonyul a legerősebb, hogy kik játszhatják a döntőt, de végül ez a nap is elérkezett.

Május 21-én, vasárnap délután 5 órától kezdődik az utolsó összecsapás, a BLAST.tv Paris CS:GO Major döntője, amit élőben követhetnek az Esport1TV Twitch-csatornán:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!