Vágólapra másolva!
A felső ági döntő szerencsére nem okozott csalódást, elképesztő adok-kapok ment öt meccsen keresztül az Idézők szurdokában.

Nyugat búcsúzása után minden figyelem a talpon maradt négy keleti együttesre szegeződött. Kína és Dél-Korea 2-2 együttese maradt versenyben a 2023-as Mid-Season Invitational bajnoki címéért, amely az idei esztendő második legnagyobb tornájának számít. A top 4-ben először a JD Gaming és a T1 esett egymásnak csütörtöki párharcban, amelynek tétje nem volt kevesebb, mint a nagydöntőbe jutás.

A várakozásoknak megfelelően

elképesztően magas színvonalon zajlott mindegyik meccs,

így tényleg örülhettek azok, akik csatlakoztak a közvetítéshez. Az egyik oldalon Faker volt az, akire ráirányult a figyelem, ugyanis a háromszoros világbajnok három alkalommal választott Nautilust. A középső ösvényen fel-felbukkanó támogató rengeteg tömegirányítási képességgel rendelkezik, azonban hiába volt meg a terv az edző fejében, pont azokat a mérkőzéseket veszítette el a T1, amelyen a G.O.A.T. a vasmacskás hőssel játszott.

A JD Gamingben Ruler egészen elképesztő MSI-t fut eddig, hatalmas sebzést oszt ki minden harcban, amelyre nagy szüksége van a kínai topliga címvédőjének. A 2017-ben pont Faker ellen világbajnoki címet szerző veterán lövész nem hazudtolta meg önmagát a legnagyobb riválisa ellen sem. Remekül pozicionált minden alkalommal, amely során az ő sebzésére volt a legnagyobb szükség.

A fordulatos Bo5-ben végül a JDG diadalmaskodott, 3-2-re győzték le az LCK ezüstérmesét.

Pénteken folytatódnak az események, ismét egy kínai-koreai összecsapást rendeznek a londoni arénában. A Gen.G és a Bilibili Gaming az életben maradásért, az alsóági döntőért játszik 14:00-tól. A győztes a T1-nal küzd meg a nagydöntőbe kerülésért, a vesztes énekelheti Korda György slágerét, ugyanis számukra tényleg csak a reptér marad.