Vágólapra másolva!
Óriási rekordot döntött az idei Worlds fináléja ugyanis, Kína nélkül több mint 6 millióan nézték egy adott időpillanatban azt, ahogy a legjobbak legjobbjai League of Legendsszel játszanak.

Minden várakozást felülmúlt

Minden várakozást felülmúlt a Weibo Gaming és a T1 összecsapása, Worlds 2023 lezáró szériája. Az egyik oldalon a valaha volt legeredményesebb profi LoL-csapat öt játékosa sorakozott fel, élükön Fakerrel, akit sokan csak a G.O.A.T.-ként emlegetnek.

Soha nem látott számokat produkált a LoL-vébé döntője Forrás: Origo

A dél-koreaiak ellenfele az LPL-ből érkező WBG volt, ahol két világbajnok, valamint egy háromszoros MSI-győztes gondoskodott arról, hogy komolyan kell őket venni minden helyzetben.

Hiába azonban a gigászi elvárások, végül a valaha volt második leggyorsabb döntőt láthatták azok, akik odaültek a képernyők elé.

A 3-0 ellenére abszolút csúcsot döntött a nézettség igaz, a egyelőre a kínai adatok érkezésére még várni kell.

Faker egy legenda, ahogy a T1 is

A T1 győzelme az előzetes információk alapján borítékolható volt, ezzel együtt meglepően simán tudták átugrani az akadályokat Fakerék. A 27 éves középső ösvényes és csapata negyedjére emelhette magasba a vb-trófeát, mindkettő természetesen abszolút csúcs. Lee Sang-hyeok továbbra sem veszített Bo5-ös szériát kínai együttes ellen, annak ellenére, hogy az idei rájátszásban hárman (LNG, JDG, WBG) is próbálták megállítani őt.

A másik oldalon TheShy biztosan nem emlékszik majd jó szájízzel vissza erre az elvesztett összecsapásra, ugyanis a korábbi világbajnok három mérkőzésen 1-16-5-ös KDA-t repesztett, amivel abszolút adöntő leggyengébbje volt ebben a kategóriában. Osztálykülönbség volt a valaha volt egyik legegyoldalúbb Worlds-döntőben, de erről nem a győztes tehet. A T1 hiába veszített regionális és nemzetközi finálékat zsinórban, ezúttal nem lehetett őket térdre kényszeríteni.

Faker egy legenda, ahogy a T1 is, mindkét név kérdés nélkül bekerül majd a LoL-os Halhatatlanok Csarnokába, ez már egyszer biztos!