Vágólapra másolva!
A legendás labdarúgók a virtuális térben is szeretnék letenni a névjegyüket.

A profi esport egy a mai napig fejlődő iparág, azonban a dinamikája jelentősen lelassult a COVID-19 utáni érában. Az emberek a négy fal között zabálták a videójátékos tartalmakat, legyen szó egy könnyed streamről, vagy épp a legrangosabb esport sorozat döntőjéről. Megdőltek a nézettségi csúcsok, egyre többen és többen vágtak bele a közvetítésekbe, azonban a korlátozásokat feloldották, ami után konszolidációra volt szükség. Az esport és videójátékos iparágban egyszerűen túlköltekeztek a cégek, amit nem lehetett hosszú távon fenntartani. A leépítésekről folyamatosan születnek a posztok, azonban vannak azok a dollármilliomosok, akik szabadon garázdálkodhatnak úgy, hogy nem feltétlen kell nekik aggódni amiatt, ha a veszteség mezőben kicsit vastagabban fogott a ceruza.

David Beckham
David Beckham is beszállt az E-sportba befektetőként
Fotó: esport1.hu

David Beckham és a Guild

Az angol labdarúgás egyik legfényesebb csillaga 2020-ban alapította meg társával a Guild Esports brit esport szervezetet, amelynek azóta számos csapata vetette bele magát a nemzetközi küzdelmekbe. A Guild jelenleg  VALORANT, EA Sports FC24, Fortnite, Rocket League és Counter-Strike 2 játékokban képviselteti magát, utóbbiban női és férfi ággal is rendelkeznek. A CS2-ben jártasabbak számára biztosan ismerős lesz a Guild Eagles koszovói maggal rendelkező együttes, ugyanis Beckhamék nemes egyszerűséggel felvásárolták a Bad News Eaglest, majd a saját brandjük alatt indították el őket a tornákon.

Gerard Piqué és a KOI

Ibai Llanos és Piqué 2021 decemberében alapította meg az azóta egyik legnagyobb és legnépszerűbb spanyol esport klubbá fejlődő KOI-t. Az influenszer-streamer és a generációjának egyik legjobb védője remekül érzett rá arra, hogy mire van szüksége az Ibériai-félsziget lakóinak, ugyanis a szervezet egyre nagyobb és nagyobb szeletet követel az esport tortájából. Legismertebb águk a League of Legendsre fókuszál, a MAD Lions KOI égisze alatt Ibai vezetésével remek eredményeket tudnak felmutatni Elyoyáék az LEC idei kiírásaiban.

E-sport
Beckhamnek, Messinek és Piquének is van saját e-sport csapata
Fotó: esport1.hu

Lionel Messi (és Sergio Agüero) és a KRÜ Esports

A most 36 éves legenda, aki 8 alkalommal pózolhatott az Aranylabdával, honfitársával együtt vágott bele az esportba 2020 októberében. Az argentín esport szervezet VALORANTBAN, League of Legendsben és Counter-Strike-ban tündökölt az elmúlt években. Főleg a Riot Games FPS-ében értek el kiemelkedő eredményeket, többek között 2021-ben a VALORANT Champions 2021-ben (ami gyakorlatilag a VALORANT hivatalos világbajnokságának tekinthető) a 3. helyet csípték meg.