Jön Messi, Mbappé és Lewandowski: sztárok a vb harmadik napján

GES / Football / France - Germany, 16.10.2018 male professional footballer jersey national jersey national team men ball sport professional sport team sport sports photo SPO A-national Team A Team Soccer A National Team SP Footballer International Laender
Olivier Giroud ünnepel a társakkal
Vágólapra másolva!
A 2022-es labdarúgó-világbajnokság harmadik játéknapján a C-csoportban Szaúd-Arábia ellen mutatkozik be Argentína, majd a D-csoportban Dánia Tunéziával játszik. Az esti mérkőzések között izgalmas összecsapásnak ígérkezik a Mexikó-Lengyelország találkozó a C-csoportban, majd később a D-csoportban a világbajnoki címvédő Franciaország az ausztrál válogatott ellen lép pályára.
Vágólapra másolva!

A katari-vb harmadik játéknapján bemutatkozik a torna egyik nagy esélyese. Argentína válogatottja Szaúd-Arábia csapatával mérkőzik meg kedden 11 órától. A dél-amerikaiak minden bizonnyal már az első találkozón a győzelem mellett növelnék a gólkülönbségüket a C-csoport papíron leggyengébb ellenfele ellen. Lionel Scaloni csapatában nincs sérült, és a szaúdiaknál is mindenki egészséges.

Az argentin-szaúdi meccs után a torna egyik sötét lovának tartott Dánia csap össze Tunéziával délután 14 órakor. Kasper Hjulmand csapatában csak az Union Berlin kapusa, Frederik Rönnow sérült. A dánoknál nagy figyelem övezi a tavalyi Eb-n szívrohamot kapó Christian Eriksen visszatérését nagy tornára.

Christian Eriksen a világ legjobb tízeseinek egyike Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Sergei Gapon

A dánok főleg a középpályán (Höjberg, Poulsen, Lindström, Delaney, Skov Olsen) és a szélsőjátékban (Damsgaard, Maehle) rendelkeznek remek játékosokkal. Mindamellett a dán csapat kiválóan tud alkalmazkodni bármilyen ellenfélhez,

így akár a torna későbbi szakaszában is meglepetést okozhat.

A keddi nap talán legizgalmasabb mérkőzése a Mexikó-Lengyelország összecsapás lehet délután 17 órakor. Az argentin Gerardo Martino csapatának több kulcsjátékosa Európában és Közép-Amerikában játszik. A mexikóiak legnagyobb sztárja a Napoli szélsője, Hirving Lozano, de kiemelt szerep hárulhat az Ajax védekező középpályására Edson Álvarezre is, akinek a labdaszerzés mellett a támadójátékból is ki kell majd vennie a részét. A Czeslaw Michniewicz vezette lengyel válogatott szépen búcsúztatná a korszakos középcsatárukat, Robert Lewandowskit, akinek ez lehet az utolsó nagy világversenye.

A lengyel csapat rutinosnak mondható gárda, de az utóbbi években, főleg sebességben, kopott meg a hátsó alakzatuk.

Lewandwoski mellett a Napoli támadó középpályása, Piotr Zielinski lehet felelő a gólhelyzetek kialakításáért.

A kedd este 20 órakor kezdődő Franciaország-Ausztrália meccs már négy évvel korábban az oroszországi világbajnokságon is összejött. A csoportkörben a franciák Griezmann tizenegyesével és Behich öngóljával legyőzték az ausztrálokat. Deschamps senkit nem hívott be a sérült Karim Benzema helyett a keretbe, mert a franciák kapitánya szerint a 25 fős keret is elég erős a céljaik eléréséhez.

Olivier Giroud ünnepel a társakkal Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Guengoer

Talán még kapóra is jöhet a Real csatárának sérülése a franciáknak, mivel tényleg a bőség zavarával "küszködtek" a támadó posztokat tekintve.

Benzema kiesésével minden bizonnyal az AC Milan csatára, Olivier Giroud fog kezdeni, akinek játéka jobban illeszkedhet a csapat sztárjátékosához, Kylian Mbappéhoz.

Kérdés, hogy mire lehetnek képesek az ősszel sokféle formációban játszó franciák a katari tornán, de az ausztrálok ellen nem lehet más céljuk, mint a győzelem. Az ausztrálok kapusára, az FC Koppenhága játékosára, Matthew Ryan-re nagy feladat várhat a meccsen. Egy pont már nagy siker lenne az ausztráloknak a franciák ellen a D-csoportban, így minden bizonnyal a meccstaktikájukat is ehhez fogják igazítani.


Labdarúgó-világbajnokság, Katar

C csoport, 1. forduló: Argentína - Szaúd-Arábia, Luszail 11.00, Mexikó-Lengyelország, Doha (974 Stadion) 17.00

D-csoport, 1. forduló: Dánia - Tunézia, Egyetemváros Stadion 14.00, Franciaország-Ausztrália. al-Dzsanub Stadion 20.00



Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!