Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Megvan, kivel pótolják a vb-címvédő franciák Szoboszlai sérült csapattársát

Eintracht Frankfurt - TSG 1899 Hoffenheim Sports soccer Bundesliga Hesse Horizontal
Randal Kolo Muani eddig kétszer lépett pályára a francia válogatottban
Vágólapra másolva!
Sérülése miatt nem léphet pályára a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon Christopher Nkunku a címvédő francia válogatottban. Helyére Randal Kolo Muani került be a keretbe.
Vágólapra másolva!

A francia szövetség (FFF) kedden késő este jelezte, hogy az RB Leipzig csatára - Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapattársa - edzésen ütközött egy társával, és az első röntgenvizsgálatok szerint megsérült a térdízülete. A nyolcszoros válogatott Nkunku remek formában játszott klubjában, 15 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel jelenleg ő a legeredményesebb a Bundesligában.

Az FFF közölte, már összeállította a szükséges orvosi dokumentumokat és elküldte a nemzetközi szövetséghez (FIFA), hogy Nkunku helyett másik játékost nevezhessen a vb-re. Szerdán aztán eldőlt, hogy egy másik Bundesliga-játékos, Randal Kolo Muani, az Eintracht Frankfurt támadója kerül be a keretbe.

Randal Kolo Muani eddig kétszer lépett pályára a francia válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

Didier Deschamps szövetségi kapitány már több változtatásra kényszerült az utazó csapat összeállításánál, mert Nkunku előtt Paul Pogba, N'Golo Kanté és Presnel Kimpembe játékáról is le kellett mondania sérülés miatt.

A franciák csoportellenfele Dánia, Ausztrália és Tunézia lesz Katarban.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről