Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I. harmadik fordulójának nyitómérkőzésén a ZTE idegenben 1-0 arányban győzte le a Győri ETO gárdáját. A nyáron remekül erősítő egerszegiek százszázalékos teljesítménnyel vezetik a bajnoki tabellát, míg Varga Zoltán együttese továbbra is pont nélkül áll.

A Győri ETO FC-nél még mindig a csapat megerősítése az egyik legfontosabb feladat. A mérkőzés előtt jelentették be a klub vezetői, hogy egy plusz egy évre leszerződtették a szlovák Karol Schultzot, aki 27 éves és középpályás, ugyanennyi időre lesz az ETO labdarúgója a Luzern 32 éves jugoszláv csatára, Slobodan Stepanovic.

A héten próbajátékon szereplő Adrian Durceát fél évre vette kölcsön a zöld-fehér egyesület a román Gloria Bistricától. Eldőlt továbbá, hogy a győriek fiókcsapatában, az MTE-Motimban Erős, Rósa, Weitner, Oross és Tamási szerepel kettős igazolással.

A mérkőzés előtt az ETO köszöntötte Pálkövi Gyulát 80. születésnapja alkalmából. A zalaiak ellen Baumgartner 125., Vasas pedig 75. élvonalbeli mérkőzését játszotta.

4. p: Vayer került lövőhelyzetbe a zalai kaputól 22 méterre, lövését azonban Turi a bal alsó sarok elől szögletre ütötte.

9. p: Baumgartner került óriási helyzetbe, tíz méterről leadott lövése azonban Turi testéről szögletre vágódott.

13. p: Vayer Golovicnak gurított vissza egy labdát lövésre, a győriek új szerzeménye egyből kapura is tüzelt, de középre tartó bombáját a ZTE hálóőre előrevetődve védte.

20. p: Szanyó nagyszerű labdával ugratta ki Vasast, aki kissé hosszan vette át a labdát, így csak az oldalhálóba tudott lőni.

31. p: Babati futott el a jobb oldalon, Vasas lemaradt a zalai játékosról, aki már a 16-oson belül járt, amikor ellőtte a labdát, az azonban elakadt Waltnerben. Az ellentámadás végén Baumgartner lőhetett tiszta helyzetből, de kevéssel eltévesztette a jobb felső sarkot.

45. p: Golovics vette észre, hogy Turi kissé kint áll a kapujából, megpróbálta kapura ívelni a labdát, ami végül a háló tetején landolt.

60. p: Vasas végzett el szabadrúgást jó 25 méterre a ZTE kapujától, a győri játékos lövését Turi csak nehezen hárította.

69. p: Waltner futtatta lyukra Egressyt, aki az alapvonal közeléből középre adott, Sebők azonban bravúros kivetődéssel elütötte a labdát az érkező vendégcsatárok elől.

70. p: Farkas B. buktatta Molnár Balázst, Sebők kapujától 22 méterre. A leállított labda mögé Kenesei állt, aki jobbal a jobb felső sarokba csavarta a labdát. 1-0.

81. p: Nagy Lajos keresztlabdájával Egressy nyargalhatott kapura, egy összjáték végén a zalai középpályás egy suta mozdulattal "felszabadította" a győri kaput.

Varga Zoltán, az ETO edzője részben kényszerűségből, részben taktikai okokból felforgatta az előre megadott kezdőcsapatát. Kikerült az együttesből Molnár, Lakos, valamint Farkas Balázs, helyükre Sebők, Stark és Golovic került. Jól látható volt az ETO felállásán, hogy amellett, hogy a védekezésre is nagy gondot fordít a csapat, hiszen Bognár Egressyt, Böjte a tavaly még Győrött szerepelt Keneseit, Regedei pedig Waltnert követte mindenhova.

Jobban kezdte a mérkőzést a zöld-fehér együttes, az első hazai lehetőségre nem kellett sokat várni, ám Baumgartner kihagyta a helyzetet. Lendületben maradtak a hazaiak, elsősorban a héten szerződtetett Golovic, valamint Szanyó jóvoltából egyértelműen mezőnyfölényben játszott az ETO, helyzeteket is kialakított a csapat, ám ezek, csakúgy, mint az első két mérkőzésen, ezúttal is kimaradtak.

A bajnokságot két meggyőző sikerrel kezdő Zalahús-ZTE csak az első fél óra végén került helyzetbe, ám a gyengécske kísérlet végül kimaradt. Az első félidő játéka alapján egyáltalán nem úgy tűnt, hogy az ETO kapott ki kétszer, a ZTE pedig hat pontjával vezeti táblázatot, hiszen a sokat futó győriek az egész félidő során sokkal jobban játszottak.

A szünetben Bozsik Péter, a vendégek edzője átszervezte a csapatát, hiszen lehozta Csókát, Nagy Lajost küldte be a középpályára, Urbán pedig a védelem tengelyébe húzódott vissza. Az ETO-nál még a szünet
előtt Szanyó megsérült, a helyére Farkas állt be.

A második 45 percben - talán a cserék hatására - megváltozott a játék képe, feljöttek a vendégek, és egyre többet tartózkodtak a győri térfélen. Helyzetig azonban nem igazán jutottak a zalaiak, igaz ugyanez elmondható volt az ETO-ról is, mely elsősorban kontrákból próbált veszélyeztetni.

Az ellaposodott játékban váratlanul jött egy pontrúgás után a vendégek vezetőgólja, ami láthatóan megfogta az ETO-t. Hiába próbált meg az utolsó 20 percben mindent a hazai csapat, a hajrában ismételten hiányzott az ötletesség támadójátékukból.

Vereségével az ETO továbbra is pont és gól nélkül áll, így nagyon fontos, már-már létfontosságú mérkőzés vár rá a Kispest-Honvéd ellen.

Varga Zoltán: - "Az első félidei játékunk sokat javult a korábbiakhoz képest, a szünet után azonban elfáradt a csapat. Ennek ellenére úgy érzem, ezen az úton kell tovább haladnunk."

Bozsik Péter: - "Ez volt az eddigi legnehezebb, egyben legértékesebb győzelmünk."

Győri ETO-Zalaegerszeg 0-1 (0-0)
Győr, 2000 néző
vezette: Arany
gól: Kenesei (70.)
Győri ETO: Sebők - Stark - Regedei, Böjte - Bognár, Golovic, Szanyó (Farkas B. 44.), Vasas - Baumgartner (Lakos 75.), Nicsenko, Vayer (Károlyi 67.)
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Csóka (Nagy L. a szünetben), Balog, Szamosi - Babati (Sabo 68.), Urbán, Molnár, Egressy - Kenesei, Waltner

Papp Győző

Korábban:

Bozsik Péter: "Jó csapat lehet a ZTE"