Vágólapra másolva!
Nem volt könnyű dolga az első fordulóban a Premier League újoncának, a Fulham FC-nek, hiszen a londoni együttesnek a bajnok Manchester United otthonában kellett pályára lépnie. Noha Jean Tigana együttese vereséget szenvedett, de nagy küzdelemre késztette a Vörös Ördögöket, és Louis Saha személyében egy olyan játékost is pályára küldött, aki a bajnokság egyik nagy sztárja lehet.

Louis Saha
Saha, Barthez kapujának bevétele után

Első szezonjában többnyire csak csere volt, ami nem csoda, hiszen például Robert Pirest kellett volna kiszorítania a kezdő tizenegyből. Összesen azért így is 21 alkalommal lépett pályára Tóth Mihály csapattársaként (valamennyiszer csereként), és a Girondins Bordeaux ellen meg is szerezte első élvonalbeli találatát. A következő idényben szinte teljesen kiszorult a gárdából, mindössze három találkozón szerepelt, és decemberben kölcsön is adták őt az angol élvonalban szereplő Newcastle Unitednek. Ruud Gullit látott benne fantáziát, de Saha akkor még nem tudta bebizonyítani, hogy elég érett az angol futballhoz. Fél év alatt csak 11 találkozón szerepelt, és gólt sem tudott szerezni. Visszatért tehát a Metzbe, ahol az 1999-2000-es idényben ugyan négy gólig jutott, de ez még mindig meglehetősen kevés volt ahhoz képest, amennyit vártak tőle.

Nem kis meglepetést okozott tehát, hogy Jean Tigana, a Fulham újdonsült vezetőedzője 2,1 millió fontot adott érte. A londoni drukkerek azonban hamarosan megértették a trénert: Saha első meccsén a Crewe Alexandra ellen lekezelt egy harminc méteres indítást, majd egy pattanás után a tizenhatos vonaláról a hálóba bombázta. A szurkolók innentől kezdve minden megmozdulásánál a nevét skandálták, Saha pedig mindezt 27 bajnoki találattal hálálta meg, és a szezon végén a First Division legjobb játékosának választották.

Korábban:

Augusztus 19., a nap játékosa: Ioan Viorel Ganea (VfB Stuttgart)
Nehezen verte az újoncot a bajnok MU