Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét a Vasas labdarúgócsapata, miután a Borsodi Liga 7. fordulójában 2-1-re legyőzte a tavalyi ezüstérmes Dunaferr gárdáját. A mérkőzés képe alapján a hazaiak győzelme megérdemelt volt, míg Dunaújvárosban nagyon komoly gondokkal küzd a szakvezetés.

Borsodi Liga, 7. forduló

Vasas - Dunaferr 2-1 (0-0)


Vasas:
Dunaferr:
gól:
sárga lap:

Két rossz passzban lévő csapat csapott össze a Fáy utcában, ahol a pont nélküli Vasas az utolsó három mérkőzését (beleértve a nemzetközi kupafiaskót is) elvesztő Dunaferrt fogadta. A mérkőzés első félideje egyértelműen mutatta a formákat, hiszen mindkét csapat borzasztó bizonytalanul játszott, rengeteg volt a hiba.

Az első szögletre például 25 percet kellett várni, míg az első komoly helyzet a 27. percben maradt ki. Ekkor a Vincze buktatásáért megítélt szabadrúgást Szili laposan ellőtte, ám az ötösön álló Tököli kivágta a sarokba tartó labdát. A kipattanóra Schindler rajtolt és 22 méterről alig lőtt a léc fölé. Ezzel gyakorlatilag ki is merítettük a játékrész krónikáját, bár azt el kell mondani, hogy az első 45 perc alatt 7-0 volt a kapura lövések aránya a hazai csapat javára.

A második játékrészben egy percet kellett várni, és a gyér publikum olyat látott, amire addig a bajnokság 585 perce alatt még nem volt példa: vezetést szerzett a Vasas. Zabos a bal oldalon cselezgetett, visszagurított a csereként beállt Gyánónak, aki egyből középre adott és Zrlic - kibújva a védők közül - a hálóba fejelt (1-0).

A Vasas meddő mezőfölényét a Dunaferr váratlan egyenlítése törte meg: a 70. percben Zováth kapott jó labdát a 16-oson belül, áttette a bal lábára, majd a jobb alsó sarokba csavart (1-1). Megélénkült a játék és feltámadt a Vasas. A 76. percben egy jobboldali beadást követően Juhár előrevetődve fejelt (az eset kísértetiesen hasonlított Zrlic első góljához), ám Bita bravúrral védett. Két perc múlva már a kapus sem tehetett semmit: Maróti kiverekedte magának a labdát a jobb oldalon, az alapvonalról középre gurított és Zrlic mindenkit megelőzve két méterről jobb belsővel a kapu közepébe passzolt. (2-1). Egy perc múlva Tóth Norbert emelhetett kapura, ám Molnár a gólvonalról tisztázott.

A Vasas megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Dunaújvárosban pedig komolyan el kell gondolkodni azon, hogy a tavaly óta csak erősödő együttes miért teljesít ennyire gyengén.

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője: "Örülök, hogy végre sikerült győzni, mindent elkövettünk ennek érdekében, büszke vagyok a játékosaimra. A második félidőben jó volt a meccs, megérdemeltünk nyertünk!"

Egervári Sándor, a Dunaferr mestere: "Súlyos védelmi hibákat követtünk el. Nagy bennünk a bizonyítási vágy, de ha az első félidőben két szabályos gólt és egy kiállítást nem ad meg a javunkra a bíró, akkor ne várja senki a csapattól, hogy feldobottan játsszon."

Pincési László

Korábban: