Vágólapra másolva!
Szuperrangadóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga: az ötödik fordulóban a listavezető Borussia Dortmund a bajnok Bayern Münchent fogadja. A magyar érdekeltségű találkozókon a Cottbus a Wolfsburggal, a Werder Bremen a Kaiserslauternnel, és a várhatóan Királyt és Dárdait is a kezdőcsapatban tudó Hertha a Stuttgarttal mérkőzik.

Hitzfeld Santa Cruz jó for-
májában bízhat
BundesligaBorussia DortmundBayern Münchent

A vendégek még rosszabbul állnak, hiszen Effenberg még egy hétig gipszcsizmát visel, Jeremies térde ugyan "jól van", de a középpályás még nem kezdte el az edzéseket, csak próbálgatja a lábát. Scholl már megkezdte a futóedzéseket, de nem bevethető. Ami még nagyobb gond, az a dél-amerikai légiósok kérdése. A perui Claudio Pizarro, a brazil Giovane Elber és a paraguayi Roque Santa Cruz nem lesz majd túl fitt, hiszen ők csütörtökön és pénteken játszanak világbajnoki selejtezőket. Hitzfeld mestert az viszont megnyugtathatja, hogy Santa Cruz jó formában van, hiszen gólt szerzett Bolívia ellen. Tippünk ennek ellenére egyes.

Ugyanezt várjuk a Cottbustól is, amely hazai pályán esélyesebb a Wolfsburgnál. A legutóbbi hiányzók közül már csak Brasilia játéka kérdéses, Mátyus és Miriuta ismét egészséges. Sebők is játszani fog, de miután felépült az eddigi középső védő, az albán Vata, lehet hogy más szerepkörben. A vendégek legnagyobb problémája a vészes gólszegénység. Tavaly Andrzej Juskowiak 12, Jonathan Akpoborie 8, Tomislav Maric 6 gólt szerzett. Idén viszont alig akad, aki pótolja őket. Jó hír Wolf edzőnek, hogy Juskowiak térdsérülése már csak a múlté, így ő ismét eredményes lehet, mint a hogy a Gifhorn elleni 9-1-es edzőmeccsen ezt bizonyította is három találatával.

A Hertha együttese Stuttgartban vendégeskedik és a Kicker szerint mind Király, mind Dárdai a kezdőcsapatban kap helyet. A berlini együttesben Konsztantinidisz, Alex Alves, Beinlich és Nedzipi sérült, Ali Daei pedig az iráni válogatott fellépése miatt hiányzik. A hazaiaknál Meissner, Schneider, Dundee és Vujevic nem lép pályára. Ami a történelmet illeti: az utóbbi hat találkozón mindig stuttgarti siker született. A Kaiserslautern - Werder Bremen összecsapáson lesz magyar résztvevő, de Lisztes várhatóan csak a kispadon kap helyet. A 'Lauternben Hrisztov, Djorkaeff, Bjelica, Koch, Malz és Dominguez sérült, a brémaiaknál Krstajic, Bode, Barten, Wehlage és Silva nem szerepelhet.

Az 5. forduló programja:
Szombat, 15.30 óra
Borussia Dortmund - Bayern München, Energie Cottbus - Wolfsburg, Freiburg - Hansa Rostock, Mönchengladbach - Bayer Leverkusen, 1860 München - FC Nürnberg, St. Pauli - Schalke 04, VfB Stuttgart - Hertha BSC
Vasárnap, 17.30 óra
1. FC Köln - Hamburger SV, Kaiserslautern - Werder Bremen

Pincési László

Korábban: