Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League 8. fordulójának slágere a londoni rangadó, a Fulham-Chelsea. A két együttes az élvonalban még soha nem találkozott, de utolsó kupaösszecsapásuk is már 16 éve volt. A bajnok Manchester United a Tottenham vendégeként lép pályára, míg a Newcastle a Liverpoolt fogadja.

Ha már egyszer Al-Fayed, a Fulham tulajdonosa azt mondta, terve, hogy a csapat legyen a legnagyobb Angliában, akkor mindjárt bizonyíthatnak is "fiai" a Chelsea ellen. Az együttesből a balhátvéd Jon Harley ágyék-, Alain Goma pedig csípősérülés miatt nem játszik, míg Frank Lampard most kezdi meg eltiltását a két hete, a Tottenham ellen kapott piros lap miatt.

Jó hír a vendégeknél, hogy a holland gólgyáros Jimmy Floyd Hasselbaink kész visszatérni a csapatba, ezt Gianfranco Zola vagy Eidur Gudjohnsen sínyli majd meg. Boudewijn Zenden felépült, várhatóan a kispadon kap majd helyet. Ami a statisztikát illeti: Nyugat-London két csapata még soha nem játszott egymás ellen az élvonalban. Legutóbb az 1985-ös Milk Cup során csaptak össze, akkor a harmadik fordulóban a Stamford Bridge-en 1-1-es eredmény született, majd a megismételt találkozón a Chelsea idegenben nyert 1-0-ra. Az utolsó ligaösszecsapásra még az 1983/84-es szezonban, a második vonalban került sor. Összesen 45 bajnokit játszottak eddig a különböző osztályokban és mindössze hét Fulham-siker született.

A Newcastle-Liverpool mérkőzés érdekességét az adja, hogy az utolsó öt találkozóból mindössze egyet nyert meg a hazai csapat, éppen tavaly, amikor Solano és Dyer góljaival, Heskey ellenében, 2-1-re nyert. A Newcastle-ben nincs hiányzó, míg a Liverpoolban nem játszhat az eltiltását töltő Steven Gerrard (és a sérült Owen). Kérdés, hogy Gerard Houllier mester Robbie Fowlernek vagy az utóbbi két meccsen két gólt szerző finn Jari Litmanennek szavaz-e bizalmat.

A bajnok Manchester United a Tottenhamnél vendégeskedik. A hazaiak védelmében most debütálhat a Southamptontól nyolcmillió fontért szerződtetett Dean Richards. Az MU-ban Sir Alex Ferguson szintén változtat, a védelemben Ronny Johnsen és Laurent Blanc lesz a két középső ember, David Beckham kimarad, de Ole Gunnar Solskjaer ismét kezdő lesz a támadósorban. A két csapat között a 129. mérkőzésre kerül sor, amennyiben az MU nyer, ez lesz hatvanadik sikere. Tavaly a hazaiak 3-1-es sikerrel zárták a meccset. A Manchester már három mérkőzés óta nem győzött a White Hart Lane-en, utolsó siker az 1997. augusztus 10-i 0-2 volt.

Premier League, 8. forduló:

Szombat, 15 óra:
Bolton - Sunderland
Charlton - Leicester
Derby - Arsenal
Everton - West Ham
Middlesbrough - Southampton
Tottenham - Manchester United

Vasárnap:
Aston Villa - Blackburn, 12
Fulham - Chelsea, 12
Newcastle - Liverpool, 15
Ipswich - Leeds, 16

Pincési László

Ajánlat:

Az angol bajnokság állása

Korábban: