Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapatának hat játékosa szerdán saját biztonsága érdekében megtagadta az utazást Izraelbe, az együttes UEFA-kupa-mérkőzésére.

Desailly, Petit, Gudjohnsen, Le Saux, Gallas és Ferrer hagyja ki a csütörtöki Hapoel Tel Aviv (Halmai Gábor csapata) elleni találkozót. Colin Hutchinson, a klub igazgatója azt mondta, választási lehetőséget adtak a játékosoknak, akik kedd estére meghozták döntésüket.

"Egyik futballistára sem gyakoroltunk nyomást, most már a meccsre tekintünk. Nem haragszunk a játékosokra, semmilyen következménye nem lesz a döntésüknek. Az UEFA írásos kommünikében ragaszkodott a találkozó megrendezéséhez, s tudjuk, ha folytatni akarjuk a küzdelmet, akkor ki kell állnunk" - nyilatkozta Hutchinson.

A labdarúgók azok után döntöttek így, hogy a napokban lezuhant a Tel-Aviv-Novoszibirszk járat egyik gépe, s kiderült, hogy a tragédiát egy ukrán katonai rakéta robbanása okozta.

"Próbáltuk elmagyarázni a fiúknak, hogy a tel-avivi stadion és a Gaza övezet két külön világ, de meg kell értenünk őket, mert a családjuk nyomást gyakorolt rájuk" - magyarázta Hutchinson.

Claudio Ranieri menedzser elmondta, ő is megérti játékosait, de már előre tekint: "Annál is inkább, mert a Chelseanek sok jó futballistája van, s biztos vagyok benne, hogy jó csapattal jó meccset játszunk majd" - bizakodott Ranieri.

Hutchinson ugyanakkor úgy véli, a játékosok döntése rossz precedenst teremthet, mert a Chelsea futballistái most az izraeli utazást utasították vissza, de a jövőben előfordulhat, hogy egyes csapatok nem akarnak majd Oroszországba vagy éppen Törökországba utazni.

Thury Gábor

Korábban: