Vágólapra másolva!
Izomszakadást szenvedett Király Gábor. A magyar labdarúgó-válogatott kapusa bízik abban, hogy két hétnél többet nem kell kihagynia. A Macedónia elleni november 14-i találkozón azonban biztos, hogy nem tudja vállalni a játékot, helyettese Babos Gábor (NAC Breda) vagy Szűcs Lajos (Ferencváros) lesz.

"A jobb combom hajlítóizmának felső része szakadt el" - mondta Király. "Fizioterápiás kezelésen kell részt vennem. Az orvosok szerint egy hónap múlva épülök fel teljesen, de ha minden jól alakul, akkor már két hét múlva is védhetek. Mindent elkövetek a gyors gyógyulásért, de semmit nem akarok elkapkodni, az egészségem a legfontosabb."

A kapus úgy véli: sérülésében komoly szerepet játszott, hogy az idény kezdete óta egyetlen percet sem hagyott ki. "A válogatott meccsek, a bajnoki és nemzetközi kupamérkőzések miatt szinte minden héten kétszer léptem pályára, várható volt, hogy előbb-utóbb történik velem valami. Az utóbbi hetekben a rosszabb időjárás miatt többször védtem sáros, mély talajon, ami további terhelést jelentett a lábamnak."

Királyt vasárnap, a Borussia Mönchengladbach elleni bajnoki mérkőzés 52. percében kellett lecserélni: egy kivetődés után jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot. A Macedónia elleni november 14-i barátságos mérkőzésen Babos Gábor vagy Szűcs Lajos védi majd a magyar válogatott kapuját.

Korábban: