Vágólapra másolva!
A harmadosztályú Hospitalet labdarúgói nem álltak ki a Deportivo La Coruna ellen a spanyol kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés időpontjában egy bárban söröztek. Így tiltakoztak az ellen, hogy nem fogadhatták saját pályájukon élvonalbeli riválisukat.

A Bajnokok Ligájában szereplő Deportivo La Coruna játék nélkül jutott be a következő fordulóba. A kiscsapatnak csak műfüves pályája van, és a versenykiírás értelmében ilyen talajon csak akkor lehet játszani, ha az érdekelt klubok erről külön megállapodnak egymással.

A La Coruna vezetői azonban jelezték, hogy ragaszkodnak a szabályokhoz, ezért a Hospitaletnek máshol kellett volna lebonyolítania a párharc első felvonását.

"Csak akkor lettünk volna hajlandóak költözni, ha a spanyol király személyesen kér meg minket erre" - mondta Miguel Garcia, a Hospitalet elnöke. "Nem értem, hogy a Deportivo miért szórakozik velünk. Sokkal erősebb nálunk, sajnáljuk, hogy a játéktudás nem párosul sportszerűséggel."

"A műfű veszélyes, nem kockáztathattuk a futballistáink testi épségét. A szabályok azért vannak, hogy mindenki betartsa őket" - jelentette ki a Deportivo La Coruna szóvivője.

A Hospitalet elvileg a következő kupasorozatban nem vehet részt. Az előző kiírásban az FC Barcelona sok sérültjére hivatkozva nem állt ki az Atletico Madrid ellen. A szövetség a szabályok értelmében egy évre kizárta a kupából a katalán klubot. Később azonban a döntést visszavonta.

Korábban:

A Deportivo nem akar műfüvön játszani